Web Analytics
scris vineri, 02.09.2022

2 septembrie 2022 – 160 de ani de la înființarea Ministerului Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, vineri, Ziua Porţilor Deschise, ca parte a seriei de acţiuni dedicate împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Ministerului Afacerilor Străine.

2 septembrie 2022 – 160 de ani de la înființarea Ministerului Afacerilor Externe

Sediul ministerului se deschide publicului larg, marcând totodată şi Ziua Diplomaţiei Române, sărbătorită anual la data de 1 septembrie. Ziua Porţilor Deschise este o iniţiativă care îşi propune să aducă activitatea diplomatică şi consulară cât mai aproape de cetăţeni, notează Agerpres.

Citește și: Noile vaccinuri anti-Covid, adaptate variantei Omicron, aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului

Accesul publicului va avea loc în intervalul orar 12:30 – 17:00, iar vizitatorii vor beneficia de un tur ghidat al sediului MAE, cu evidenţierea momentelor de schimbare prin care diplomaţia română a trecut în cei 160 de ani şi a activităţii unor figuri emblematice de diplomaţi români.

Ediţia din acest an a Zilei Porţilor Deschise marchează şi o premieră importantă. Vizitatorii vor avea acces pentru prima dată în sediul Centrului de Instruire pentru Personalul Consular, unde li se vor prezenta serviciile şi procedurile consulare la nivelul unui oficiu consular.

Sursa foto: MAE – Facebook

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită