În ziua de 18 Februarie 1955 s-a născut, la București, actorul român Constantin Cotimanis.
Cu o fizionomie ușor de reținut dar si cu un joc scenic remarcabil, Cotimanis ne face sa il indragim din prima clipa in care il vedem. In anul 2003 a jucat in „Castelul“ si „Insir-te margarite“, si tot in acelasi an, pentru rolul din „Procesul lui Kafka“, primeste „Marele premiu al orasului Viena“.
Bebe Cotimanis ne prezinta un adevarat regal actoricesc pe scena Teatrului Nottara in „Sotul pacalit“ si „Nu se stie cum“, ambele roluri interpretate in stagiunea 2005.
Dupa ce in 1990 il admiram in „A 11-a Porunca“ si in 1992 in „Hotel de lux“, Cotimanis incepe sa fie ofertat de marii producatori straini. Cariera sa internationala incepe in anul 2000 si ii aduce un rol in „Epicentrul“, unde este Dimitri, iar in 2002 a jucat in „Amen“, unde il interpreteaza pe Preeffer, in regia lui Costa Gavras.
Numele sau este regasit alaturi de actori celebri precum Lance Henriksen si Deborah Kara Unger, cand are un rol in „One Point O“.
In 2005 lucra simultan la „Lacrimi de iubire“ si la „15“, iar în 2006 filmeaza „Happy End“.
Constantin „Bebe” Cotimanis a jucat și în alte filme precum Paranoia 1.0 (2004), Asfalt Tango (1996). De asemenea, a interpretat rolul lui „Grigore Varlam”, un interlop foarte bogat, din serialul Lacrimi de iubire (2005-2006). A mai jucat un rol foarte important în serialul „Vlad”, anume Cezar Cristoloveanu, un interlop periculos, care l-a ajutat pe Vlad (Adrian Nartea) să iasă din închisoare, fiind condamnat pe nedrept de crimă. Nu în ultimul rând, a fost unul din jurații emisiunii Românii au talent, în anul 2015.
În toamna anului 2020, din motive economice, părăsește echipa postului PRO TV, a cărei voce-emblemă a fost timp de mai bine de 25 de ani. Din 5 octombrie 2020, Cotimanis a devenit, oficial, vocea postului Prima TV.
Citește și:
- Eveniment la Filarmonica Piteşti. Elevii îi educă pe părinți!
- Elevi de la „Dinu Lipatti” Piteşti, premiați la Concursul Național de Comedie „Ștefan Mihăilescu-Brăila”
- Octavian Mihail Sachelarie și-a lansat volumul cu „trabucurile”. „E cadoul pe care mi l-am făcut la 70 de ani”
În anul 2019, a jucat în filmul „Între chin și amin”, regizat de Toma Enache, primul film artistic având ca subiect Experimentul Pitești. Pentru rolul Ciumău, interpretat în acest film, a obținut premiul pentru cel mai bun actor secundar într-un film străin la North Europe International Film Festival, organizat la Londra în 2020.
0 Comentarii