Web Analytics
scris marți, 01.11.2022

15 suspecți de camătă, reținuți de DIICOT! Zeci de mii de euro, kilograme de aur, pistoale, cuțite, săbii, confiscate la percheziții!

Procurorii DIICOT din Iaşi au dispus marți, 1 noiembrie, reţinerea a 15 persoane şi controlul judiciar faţă de o alta, ca măsuri luate în două dosare pentru constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, complicitate la înşelăciune, spălare de bani, şantaj, lipsire de libertate, trafic de droguri de mare risc şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

15 suspecți de camătă, reținuți de DIICOT! Zeci de mii de euro, kilograme de aur, pistoale, cuțite, săbii, confiscate la percheziții!

Citește și: Șefă în Ministerul Agriculturii recunoaşte că a luat mită

Potrivit unui comunicat de presă, prezentat de digi24.ro, în urma percheziţiilor domiciliare luni, s-au confiscat 50.680 de euro şi 33.000 de lei, 2,2 kilograme de aur, două pistoale, dintre care unul cu piper şi unul de tip Airsoft, mai multe cuţite, săbii şi spray-uri iritant-lacrimogene, 55 de telefoane mobile, documente privind evidenţa operaţiunilor de cămătărie şi acte de proprietate ale unor imobile.

Până acum a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra unei vile în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

„În perioada 2016 – 2022, două grupuri infracţionale organizate în scopul comiterii infracţiunii de camătă, au urmărit obţinerea unor beneficii materiale substanţiale prin desfăşurarea de activităţi ilicite, asigurându-şi principala sursă de venit din acordarea de împrumuturi cu dobânzi ridicate, ce ajungeau până la 400%. Liderii grupurilor realizau finanţarea activităţilor, prin acordarea unor sume de bani membrilor. De asemenea, asigurau protecţia, inclusiv prin recurgerea la mijloace violente în caz de nevoie, pentru ca activitatea grupului să se poată desfăşura în vederea atingerii scopului”, se arată în comunicatul de presă. Citiți mai mult pe digi24.ro.


Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită