Web Analytics
scris duminică, 16.06.2024

132 căsătorii și 90 divorțuri în Argeș, în luna martie

Potrivit Direcției Județene de Statistică, în luna martie a acestui an, la oficiile de stare civilă au fost încheiate și înregistrate 132 căsătorii, cu 47 mai multe (+55,3%) decât în luna februarie a.c. şi cu 34 căsătorii mai multe față de luna martie 2023 (+34,7%).

132 căsătorii și 90 divorțuri în Argeș, în luna martie

Citeşte şi: Tot mai puțini nou-născuți în Argeș! Populația, în scădere

Prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr. 202/2010 în aceeași lună martie 2024, lună de la care avem ultimele date oficiale de la Statistică, au fost pronunțate 90 divorțuri, cu 37 mai multe decât în luna februarie a.c. și cu 19 divorțuri mai multe (+26,8%) comparativ cu luna martie 2023.

Notă. Conform legii aminite, ofiţerul de stare civilă constată desfacerea căsătoriei, prin divorţ pe cale administrativă, dacă soţii sunt de acord cu divorţul şi nu au copii minori, născuţi din căsătorie sau adoptaţi.

Cererea de divorţ pe cale administrativă se face în scris, se depune şi se semnează personal de către ambii soţi, în faţa ofiţerului de stare civilă delegat de la primăria care are în păstrare actul de căsătorie sau pe raza căreia se află ultima locuinţă comună a soţilor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită