În ziua de 24 Aprilie 1877 începe războiul ruso–turc, la care ia parte și România, pentru a-și cuceri independența de stat deplină față de Imperiul Otoman.
Războiul Ruso-Turc din 1877–1878 și-a avut originea într-o răspândire a naționalismului în Peninsula Balcanică și în dorința Rusiei de a recupera pierderile teritoriale suferite în Războiul Crimeei, recăpătând supremația în Marea Neagră și încurajând mișcările politice de eliberare a popoarelor din Balcani de sub dominația otomană.
Ca rezultat al războiului, România, Serbia și Muntenegru, fiecare state suverane „de facto” de mai mult timp, și-au proclamat oficial independența față de Imperiul Otoman.
După aproape cinci secole de dominație otomană (1396–1878), statul bulgar a fost reînființat cu numele de Principatul Bulgariei, între Dunăre și Munții Balcani (cu excepția Dobrogei de Nord dată României) și cu regiunea Sofiei, care a devenit noua capitală.
Congresul de la Berlin, din 1878, a permis, de asemnea, Austro-Ungariei să ocupe Bosnia și Herțegovina și Regatului Unit să primească Cipru, în timp ce Imperiul Rus a anexat sudul Basarabiei (județele Cahul, Ismail și Bolgrad) și regiunea orașului Kars.
Numărul plecărilor din administrația câmpulungeană a ajuns la trei în acest început de an, chiar patru dacă se ia în considerare și un transfer! Iar...
Luna aprilie 2025 oferă o expoziție interesantă amenajată la Mausoleul Mateiaș, secție a Muzeului Municipal Câmpulung. Sub denumirea ”Familia Regală...
Este acuzată de fraudă informatică și fals informatic, zeci de persoane au avut și au probleme din cauza acestor fapte, dar poate să predea elevilor...
0 Comentarii