Web Analytics

Slujbă de comemorare a starețului Ioasaf la Cotmeana

de | 10.04.2021 18:49 | Actualitate

                    Joi, 15 aprilie, se împlinește un an de când starețul mănăstirii Cotmeana, Ioasaf Boiciuc, s-a dus la cele veșnice. Astăzi, la Cotmeana a avut loc slujba de comemorare oficiată de un sobor de preoți și diaconi,  gazdă fiind acum noul stareț al locașului, Daniil Niță. La ceremonia religioasă a participat și arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, ÎPS Calinic. După slujbă, arhiereul a aprins o lumânare și s-a recules la mormântul lui Ioasaf, în ajun de onomastică, mâine fiind Sfântul Calinic, în calendarul ortodox. Starețul Ioasaf are acum o cruce nouă, iar în partea dreaptă a locului de veci un izvor cu apă alcalină, care a fost captat de la o adâncime de 100 de metri și la care vizitatorii își pot spăla mâinile și se pot răcori. Ambele lucrări au fost sponsorizate de Spitalul de recuperare Sf. Nicolae aparținând omului de afaceri Nicolae Frățilă.
https://youtu.be/Z52exEeUJ3U?t=6
 
Citește și ÎPS Calinic la căpătâiul lui Ioasaf: „fac rugăminte tuturor celor care au fost supărați, nedreptățiți, ofensați verbal sau în alte oarecare moduri, să fie iertat din toată inima creștinească și românească!”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

4 Comentarii

  1. De ce a fost sters filmul cu secvente de la slujba de comemorare a protosinghelului Ioasaf Boiciuc ?
    Pe situl Manastirii Cotmeana nu este nici o stire cat de marunta despre pomenirea la un an de la trecerea in lumea dreptilor a staretului Ioasaf . De ce ?

  2. Au facut si pomenire, s-au și filmat, au pus și o nouă cruce, au săpat la 100 m după apă. Ăștia când mai au timp și de somn, vacanță, etc …?
    Eu cred că au mai multe creiere, mai multe picioare, mâini.
    O colivă acolo și un Aliluia nu era oare suficient ? Părerea unui cetățean cu respect ptr cei decedați.
    Dacă pentru fiecare s-ar face la fel, unde am ajunge, Doamne ?!

    • Ramai la produs.

  3. Unde este filmul?