Web Analytics

Col. retr. Titi Georgescu, arma transmisiuni, a murit de Covid-19

de | 4.04.2021 21:07 | Actualitate

  Col. retr. Titi Georgescu, un respectabil ofițer pensionar specialist în arma transmisiuni, a încetat din viață astăzi, în Spitalul de la Mioveni, victimă a virusului SarsCov-2. Reamintim și faptul dl col. Georgescu Titi avea o vârstă destul de înaintată.

Citește și: Gabi Luncă a murit. Încă un nume mare al muzicii lăutărești răpus de COVID 19, după Nelu Ploieșteanu și Cornelia Catanga

Pentru a reaminti cine a fost col. retr. Titi Georgescu, cităm din „Jurnal de Argeș” nr. 1253/18-24 iulie 2018: „Asociația Județeană Argeș „Basarab I” a cadrelor militare în rezervă și în retragere, organizație de utilitate publică, în colaborare cu UM 01714 și Cercul Militar Pitești, a organizat  o manifestare dedicată Zilei Transmisioniștilor Militari în 14 iulie 2018, sub genericul „145 de ani de la înființarea transmisiunilor Armatei Române”. Cu această ocazie, a susținut un discurs mai vârstnicul ofițer col. rtr. Titi Georgescu, cu o activitate remarcabilă în cadrul UM 01714 începând cu anul 1957, care a evocat momentele din timpul revoluției”.

Diplomă de Onoare col rtr Titi Georgescu

Doamna Silvia, fiica lui, a postat astăzi pe Facebook: „Iubitul meu tată și-a încheiat azi drumul prin viață. A fost lung și frumos drumul lui, dar pentru noi cei ramași în urmă ar mai fi putut fi încă niște ani buni, cu el alături, dacă nu ar fi intervenit acest virus mortal. Ramas bun, de acum amintirile ne vor ține de urât, dragi părinți”!

Transmitem  un mesaj deosebit, semnat cpt. retr. Constantin Vărășcanu: „Col. retr. Titi Georgescu și-a iubit mult familia: soția, fata și cei trei nepoți, Bianca, Amalia și Robert, pe care-i numea <<constelațía familiei>>. Iată ce minunat testament a lăsat: <<Ce frumos și încurajator pentru mine este să știu că voi dăinui – cred – pentru mult timp în amintirea și discuțiile lor, mulți ani după „neantul meu”. Nu doresc plată mai mare de la viața care mi s-a dat>>. Domnule Col. Georgescu Titi, în numele A.C.M.R.R Basarab I Argeș, îți transmitem solemn: Nu te vom uita!”

Citește și: Fundația Carpathia: Zimbrii nou-veniți din Marea Britanie, Suedia și România se adaptează foarte bine în Munții Făgăraș

Mâine, 05.04 ora 13.00 (conform precizărilor familiei), trupul neînsuflețit al col (retr) Georgescu Titi urmează să fie depus la Capela Militară. Din partea Asociației „Radul Negru” va fi depusă de asemenea o coroană de flori.

Cei care doresc sunt invitați să participe mâine, între orele 12-13.00, la ceremonia de la capelă.

Dumnezeu să-l odihnească în pace pe d-l col Georgescu Titi. Sincere condoleanțe familiei.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii