Web Analytics

Nu se vor mai acorda bani pentru achiziționarea uniformelor școlare. Camera Deputaților a respins proiectul de lege

de | 1.04.2021 14:04 | Actualitate

Camera Deputaților a respins definitiv proiectul de lege care prevede acordarea sumei de 350 de lei pe an elevilor, pentru a-și cumpăra uniforme școlare.

Potrivit proiectului de lege respins definitiv în Parlament, cei 350 de lei nu s-ar fi acordat toți, dintr-o dată, ci ar fi trebuit să fie transferați în două tranșe, câte una în fiecare semestru al anului școlar. Banii ar fi venit din bugetul Ministerului Educației și Cercetării.

Stabilirea modelului uniformei școlare nu era obligatorie, însă fiecare școală trebuia să-și stabilească cel puțin un semn distinctiv, precum uniformă, ecuson, eșarfă etc, potrivit Legii nr. 35/2007, doar că actuala legislație nu prevede acordarea unei sume de bani pentru achiziționarea uniformelor.

Un aspect neclar al proiectului era dacă, odată stabilit modelul uniformei, purtarea acesteia devenea obligatorie (și în ce condiții, de exemplu). Proiectul de lege nu a menționat decât că fiecare școală putea stabili modelul unei uniforme și că elevii ar fi primit bani să și-o cumpere. Însă, în expunerea de motive care a însoțit proiectul existau mai multe referiri și la aspectul purtării obligatorii a uniformei.

CITEȘTE ȘI Simulare bacalaureat. Rata de promovare în Argeș este de 40,2%

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii