Web Analytics

S-a eliminat oficial gratuitatea studenților pe tren

de | 27.03.2021 09:08 | Actualitate

În Hotărârea Guvernului nr. 341/2021, publicată joi în Monitorul Oficial și care se aplică de la data publicării, este prevăzută modificarea reglementărilor de lucru utilizate la casele de bilete și în tren pentru acordarea reducerii de 50% pentru transportul pe calea ferată a studenților. Modificarea reglementărilor este necesară după ce, odată cu apariția OUG 8/2021, în februarie, a fost eliminată gratuitatea de care beneficiau studenții la transportul pe calea ferată.

În hotărârea publicată în Monitorul Oficial scrie că studenții vor beneficia de “tarif redus cu 50% la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau rutele călătoriilor”. Era nevoie de această hotărâre ca să se operaționalizeze efectiv modificarea dată prin ordonanță.

Asta înseamnă că operatorii de transporturi feroviare trebuie să elibereze studenţilor legitimații de călătorie cu tarif redus cu 50% (50% din tariful de transport și 50% din tariful de rezervare) și abonamente lunare cu număr nelimitat de călătorii cu reducere de 50% la transportul la clasa a II-a cu trenurile regio și interregio.

Hotărârea stabilește și cine poate beneficia de reducerile la călătoriile pe calea ferată. Este vorba, mai exact, despre studenţii români sau străini cu vârsta de până la 26 de ani.

CITEȘTE ȘI CU MÂINILE RELATIV CURATE! Scandalul copiatului – studenţii se revoltă împotriva ipocriziei

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii