Web Analytics

Cu aproape de două ori mai mulți elevi infectați decât Timișul, Argeșul nu schimbă scenariul

de | 12.03.2021 14:50 | Actualitate

La această dată, sunt cinci județe în scenariul roșu, cu rata de infecție de peste 3% la mia de locuitori. Aici, cursuri față în față fac doar elevii din ciclul primar, clasele a IX-a și a XII-a.Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Cea mai mare incidență cumulată a cazurilor de COVID la nivel județean în ultimele 14 zile la mia de locuitori este în Timiș cu 5,22%. Numărul elevilor infectați cu coronavirus din Timiș nu este cel mai mare din țară.

Citește și COVID-19. Un nou lot de vaccinuri Moderna ajunge în România

Pe data de 10 martie, Ministerul Educației a anunțat că, în Timiș sunt 63 de elevi cu COVID și 93 de cadre didactice și personal angajat în școli, Timișul fiind, după cum se știe, unul dintre județele aflate în scenariul roșu. În schimb, Argeșul, cu 104 elevi confirmați pozitiv, rămâne în același scenariu verde și săptămâna viitoare, cel puțin din ceea ce li s-a comunicat elevilor la clasă. Asta, deși au existat discuții la nivelul autorităților. Foto descriptiv

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii