Web Analytics

Muzica nemuritoare a lui Piazzolla în interpretarea Analiei Selis la Filarmonica Pitești

de | 8.03.2021 13:24 | Cultură, Actualitate

 

Filarmonica Pitești organizează joi, 11 martie, de la ora 19.00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic extraordinar aniversar 100 de ani – Astor Piazzolla. Conform ratei de incidență a COVID-19 la nivel de Pitești, vor avea acces doar 30% din spectatori. Aceștia vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală.

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, revin solista Analia Selis și pianistul Mariano Castro. În program: Ástor Piazzolla – Regreso al amor, Vuelvo al sur, Jacinto chiclana, Siempre se vuelves a Buenos Aires, Invierno Porteño, Los paraguas de Buenos Aires, Fuga misterio, Oblivion, Balada para un loco, Milonga del angel, Verano Porteño, Michelangelo 70, Chiquilin de bachin, Libertango, Milonga de la anunciacion. Orchestrațiile îi aparțin lui Mariano Castro.

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master.

 

Citește și Petreceri private depistate de jandarmii argeșeni

 

În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, Filarmonicii George Enescu din București, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.

Originară din Argentina, cu cetățenie română, Analia Selis este una dintre cele mai exotice şi mai apreciate voci din peisajul muzical românesc. Este absolventă a Universității de Muzică din San Miguel de Tucumán (Diploma de educatoare de muzică, 1998) și a Longy School of Music din Boston (Diploma in Vocal Performance, 2002). La un an de la stabilirea în România (2004), câștigă locul al III- lea la Festivalul Internațional de la Brașov Cerbul de Aur, unde a reprezentat Argentina. Devenind extrem de cunoscută în lumea muzicii latino-pop din România, participă la emisiuni, înregistrează materiale pentru radio și televiziune și cântă pe cele mai reprezentative scene ale țării. A reprezentat România la ABU Radio Song Festival (Beijing, China).

 

Citește și: Muzeul Județean Argeș vă invită la vernisajul expoziției ”Portret de femeie în arta naivă românească”

 

Muzician, pianist, chitarist, compozitor, orchestrator, solist sau membru al unor formaţii, argentinianul Mariano Castro, stabilit în România din 2013, abordează stiluri muzicale diferite: tango, jazz, rock, muzică clasică. A absolvit Conservatorul Muzical ”Melani” din Buenos Aires, unde a studiat atât chitara, cât şi pianul. După absolvire, a fost profesor de pian şi chitară la aceeaşi universitate şi a condus cursuri de master despre interpretarea tangoului. A mai fost prezent la Filarmonia Piteşti în stagiunile trecute.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești. Fiind un concert extraordinar, prețul unui bilet este 50, 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente fiecărei categorii.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole