Web Analytics

Prefectura Argeș: Nemulțumirile protestatarilor din centrul Piteștiului vor fi transmise Guvernului României

de | 24.02.2021 16:32 | Actualitate

 

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a discutat cu reprezentanții sindicatelor care au protestat săptămâna aceasta în fața Prefecturii. Acesta i-a asigurat pe protestatari că nemulțumirile lor vor fi transmise Guvernului României. Discuțiile au avut loc atât luni, 22 februarie, cât și miercuri, 24 februarie, cu delegații ale protestatarilor, după acțiunile de protest organizate, în principal, de către angajații din cadrul MAI.

Luni, 22 februarie, membrii Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (FSNPPC) și reprezentanți ai Cartel Alfa au protestat în centrul Piteștiului, cerând drepturi salariale, actualizarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI şi încadrarea unitară a personalului contractual din cadrul MAI, în grupe de muncă.

 

Citește și Exclusiv. Interviu cu noul lider al Sindicatului Dacia / Viorel Ungureanu: „Am înţeles că şi în luna martie producţia va fi oprită la Dacia pentru câteva zile”

 

Miercuri au protestat în fața Prefecturii Argeș în jur de 100 de membrii ai Federației PUBLISIND, la care sunt afiliate Sindicatul Național al Polițiștilor din Penitenciare (SNPP), Europol (Sindicatul Polițiștilor Europeni) și Dicasterial (sindicat al grefierilor). Acțiunea a avut loc ca reacție la înghețarea salariile din sectorul bugetar în acest an. De asemenea, sindicaliștii sunt nemulțumiți de eliminarea voucherelor de vacanță (de 1450 lei/angajat). Măsurile au fost implementate de Guvernul României pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii