Web Analytics

Bradu: 22 de persoane amendate pentru că au participat la o petrecere

de | 21.02.2021 13:18 | Actualitate

 

Poliţiştii argeşeni sunt în continuare la datorie, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai altor autorităţi, cu care acţionează în sistem integrat, pentru prevenirea răspândirii şi combaterea infectării cu coronavirus.

Un eveniment privat a fost întrerupt de polițiști și jandarmi, iar o persoană care nu respecta măsura izolării/carantinei la adresa declarată, a fost identificată în urma verificărilor.

Scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.

În ultimele 48 de ore, un număr de 450 de poliţişti și polițiști locali au fost la datorie, acţionând pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 58 de acţiuni punctuale, (dintre care 52 organizate independent de către poliţişti, 4 organizate cu IJJ Argeş şi două cu alte structuri), în cadrul cărora au fost verificate 2.745 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasării doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată.

 

Citește și UNTOLD: „Intrarea la festival pe bază de certificat de vaccinare, test de anticorpi sau test rapid COVID-19”

 

Totodată, în cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 583 de autovehicule, dintre care 220 mijloace de transport persoane. De asemenea, un număr de 315 locații au fost verificate, iar în cadrul acestora, 268 de societăți comerciale.

Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, numărul de persoane, programul de lucru, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, în ultimele 48 de ore, au fost aplicate 341 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.500 de lei, după cum urmează:

-303 sancţiuni, în valoare de 21.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-36 de sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);

-o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată persoanei identificate că nu a respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată.

 

Citește și Personalul MAI a întocmit 2 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

 

În noaptea de 20 spre 21 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați cu privire la faptul că, într-un local de pe raza localității Bradu, se desfășoară un eveniment privat cu participarea unui număr mare de persoane.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală Albota, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, care au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind identificate 22 de persoane care participau la un eveniment privat (onomastică), fără respectarea normelor de prevenire a răspândirii COVID -19.

În urma celor constatate, desfășurarea evenimentului a fost sistat, iar toți cei prezenți au fost legitimați și sancționați contravențional. Polițiștii și jandarmii au aplicat 22 de sanctiuni contravenționale, în valoare totală de 3.500 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

De asemenea, documentația întocmită cu ocazia verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

În ziua de 19 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au identificat un tânăr de 19 ani, din Călinești, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, ce fusese instituită începând cu ziua de 14 februarie a.c. În urma celor constatate, tânărul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. și C.J.C.C.I. Argeș.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii