Dezbatere publică privind sistematizarea circulației în cartierul Găvana

de | 19.02.2021 10:48 | Actualitate, Politica si Administratie

Administrația locală supune dezbaterii publice propunerea de instituire a unor sensuri unice de circulație în perimetrul ce cuprinde străzile Carol Davila, Ion Minulescu, 1 Decembrie și Lucian Blaga, pentru fluidizarea traficului. Piteștenii sunt invitați să participe la această dezbatere publică, prin completarea on-line a sondajului de opinie postat pe site-ul instituției, care oferă atât variante de răspuns, cât și posibilitatea de a face sugestii. Întrebarea din sondaj este adresată cetățenilor care locuiesc în cartierul Găvana sau în altă zonă din Pitești. 

„Una dintre zonele cele mai aglomerate ale municipiului Pitești este cartierul Găvana, în care locuiesc multe familii tinere, iar solicitările transmise către municipalitate din partea rezidenților acestei zone, în sensul găsirii unor soluții de fluidizare a traficului rutier și a circulației pietonale, au fost numeroase.

În cartierul Găvana se află grădinițe, școli și licee, ai căror elevi au nevoie de spațiu adecvat de circulație pe trotuare, iar problema ocupării acestora de mașini parcate neregulamentar, precum și cea a conflictelor frecvente apărute între conducătorii auto prinși în traficul prea aglomerat la orele de vârf necesită măsuri specifice de remediere, cât mai eficiente în condițiile date.

Citește și Stropiri de iarnă la arborii din Pitești. Vezi în ce perioadă

Prin urmare, administrația locală supune dezbaterii publice propunerea de instituire a unor sensuri unice de circulație în perimetrul ce cuprinde străzile Carol Davila, Ion Minulescu, 1 Decembrie și Lucian Blaga, scopul acestor sensuri unice fiind fluidizarea traficului, eliberarea trotuarelor pentru circulația pietonală, creșterea siguranței copiilor în zonele de rezidență și din apropierea școlilor, precum și eliminarea acelor situații generatoare de conflicte în trafic.

Primăria Municipiului Pitești invită piteștenii să participe la această dezbatere publică, prin completarea on-line a sondajului de opinie postat pe site-ul instituției, care oferă atât variante de răspuns, cât și posibilitatea de a face sugestii ale unor soluții alternative sau suplimentare celei propuse.

Sondajul poate fi completat, în perioada 18 februarie 2021 – 31 martie 2021, prin accesarea următorului link: https://www.primariapitesti.ro/portal/arges/prim/portal.nsf/AllByUnid/00079342?OpenDocument&IDSondaj=9F08AAE4AB1EDAF1C225868000320A69

După încheierea perioadei în care este activ sondajul, în urma propunerilor și a răspunsurilor primite de la cetățeni, Comisia de sistematizare a circulației rutiere și pietonale în municipiul Pitești va decide modul de implementare a măsurilor adoptate, în funcție de nevoile și de solicitările dumneavoastră, cetățenii municipiului nostru”, a transmis Primăria municipiului Pitești.

Întrebarea sondajului: Sunteți de acord cu propunerea administrației locale de sistematizare a circulației pentru fluidizarea traficului rutier, în cartierul Găvana, prin instituirea de sensuri unice în zona străzilor: Carol Davila, Ion Minulescu, 1 Decembrie și Lucian Blaga?

Răspunsuri:

  • Da

  • Nu

  • Nu știu / Nu răspund

  • Propunere alternativă: ………….

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole