Web Analytics

De la începutul anului, doar șase cazuri de COVID la Spitalul de Pediatrie Pitești

de | 11.02.2021 20:17 | Actualitate

Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, a susținut o conferință de presă joi, 11 februarie, în care a vorbit despre situația COVID-19 de la nivelul spitalului.

În 2020 au fost 1560 de copii suspecți Covid la Spitalul de Pediatrie Pitești. În noiembrie au fost 38 de pozitivi, în decembrie doar 21. În ianuarie 2021, doar 6 copii pozitivi. În luna februarie, până acum, nu au fost cazuri de COVID.

„E un trend descendent destul de îmbucurător. Vom vedea în lunile următoare, apropo de deschiderea școlilor și începerea activităților în colectivitate. De precizat că anul trecut când au fost deschise școlile, nu au fost creșteri majore în rândul copiilor, apropo de cazurile pozitive depistate sau de cele cu suspecți internați”, a mai adăugat dr. Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie.

Ca prioritate a spitalului în 2021, pe lista de investiții se află modernizarea secției de ATI și a secției de chirurgie din punct de vedere al instalațiilor ș.a.m.d. În curs este modernizarea etajului 4. Pe fonduri europene sunt 2 mari proiecte: ambulatoriul și secția balneofizioterapie și extinderea compartimentului de Primiri Urgențe.

Spitalul de Pediatrie are 468 de angajați și are nevoie de 4 medici cu specializarea ATI. În acest moment sunt internați 13 copii pe secțiile de suspecți, la Chirurgie sunt 24 și în ATI sunt 8.

„Teama de a lua COVID-ul din Spitalul de Pediatrie nu este justificată”

„Există și factorul acesta, teama de spital, <să nu mă internez și să plec de aici cu COVID>. Pot să vă spun că nu avem raportat niciun astfel de caz. Din toate aceste sute de cazuri, pozitivi sau suspecți, n-am avut problema asta. Teama de a lua COVID-ul din Spitalul de Pediatrie nu este justificată. Mai repede îl iei de la magazin, de la mall sau din taxi, decât din Spitalul de Pediatrie, unde totul este reglementat, nu intră nimeni fără mască, se face triajul pacienților, inclusiv triajul personalului. Toți cei care se internează se testează. Teama este nejustificată, dar există”, a spus Tudor Ionescu.

Citește și S-a reluat distribuţia de lapte, corn şi mere în şcolile din Argeş!

Managerul Tudor Ionescu le-a prezentat ziariștilor și care sunt meniurile din Spitalul de Pediatrie. De exemplu, unul dintre meniuri conține: „lapte cu cacao, pâine, unt, paste cu carne, ciorbă de legume, gustare și ghiveci de legume”. Meniurile sunt adaptate în funcție de vârsta și afecțiunile pacienților.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii