Web Analytics

ITM Argeș: Muncă nedeclarată la 40 de angajatori în luna ianuarie 2021

de | 11.02.2021 13:31 | Actualitate

 

În urma activității de control desfăşurată de ITM Argeş în luna ianuarie 2021, în domeniul relaţiilor de muncă au fost aplicate mai multe amenzi. În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, ITM Argeş a efectuat un număr de 188 controale. Astfel, la 40 de angajatori sancționați, au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 20 persoane.

 

Citește și Şeful liberalilor, la un pas de externare

 

Deficiențele constatate în urma controalelor au fost neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neîncheiere contract individual de muncă în formă scrisă și netransmitere contract individual de muncă în Revisal.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 220.000 lei, iar principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe au fost comerț, confecții, service auto, spălătorii auto, alimentație publică, restaurante, terase, transport și construcţii.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii