Web Analytics

Acțiuni de control ale personalului MAI pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SarsCov-2

de | 9.02.2021 13:12 | Actualitate, Politica si Administratie

În cursul zilei de luni, 8 februarie a.c., la nivel național, au fost desfășurate peste 1.400 de acțiuni de către personalul MAI, în contextul situației epidemiologice provocate de virusul SARS-CoV-2.

Citește și: Sondaj de opinie: Percepția publică asupra vaccinării. Încrederea românilor în vaccinarea anti COVID-19

Astfel, peste 17.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri, polițiști locali, dar și personal din cadrul ANSVA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, reprezentanți ai autorităților locale au verificat peste 4.700 de operatori economici, 300 operatori de transport persoane, precum și 67.000 de persoane.

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate, au fost verificate 8.954 de locații, obiective de interes, dintre care 3.540 de restaurante, terase sau fast-food-uri. Controalele au vizat modul de respectare a măsurilor luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Citește și: Scandal uriaş cu parohul de la Mavrodolu / Preotul Sturzeanu şi preoteasa au luat în grijă o bătrână. Apoi apartamentul bâtrânei a trecut pe numele fiului lor, Matei

La nivel național, au fost aplicate peste 5.600 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 900.000 de lei, majoritatea acestora privind nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și de protecție individuală. De asemenea, au fost aplicate peste 700 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private.

În urma verificărilor specifice pe această linie, au fost întocmite 2 dosare penale în care sunt cercetate 2 persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută de art. 352 din C.P.
În data de 8 februarie, au fost primite 5 apeluri telefonice la linia telefonică TELVERDE, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul a 4 județe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării fizice.

Citește și: Iana Matei, Reaching Out, asociație de salvare a fetelor abuzate sexual: „Juristul de la DGASPC a urlat în instanţă că exploatez fetele prin muncă, fără să facă niciun fel de investigaţie”

Personalul MAI va continua activitățile pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Rămân în vigoare măsurile dispuse de autorități, precum purtarea măștii de protecție sau păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii