Web Analytics

Bărbat din Cocu, reținut pentru camătă și șantaj

de | 29.01.2021 16:02 | Actualitate

Un bărbat din Cocu a fost prins în flagrant în timp ce primea o sumă de bani necuvenită de la un bărbat din Băiculești. Anul trecut, persoana vătămată a împrumutat 15.000 de euro de la bărbatul reținut, însă, fiind constrâns, a ajuns să îi dea mai mult decât a împrumutat, plus o autoutilitară. Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești urmează să ia o măsură preventivă în cazul bărbatului reținut ieri.

„În ziua de 28 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale – Biroul de Operațiuni Speciale Pitești, au realizat prinderea în flagrant a unui bărbat de 49 de ani, din Cocu, imediat după ce acesta a perceput și primit o sumă de bani necuvenită de la un bărbat de 41 de ani, din Băiculești.
Din cercetări s-a stabilit că în perioada iulie – august 2020, persoana vătămată ar fi împrumutat suma totală de 15.000 de euro, iar până în prezent ar fi plătit, prin constrângere, rate și dobânzi mai mari decât valoarea împrumutată.

Citește și Amânări peste amânări în dosarul tânărului rămas infirm în accidentul de maşină din 2015
În cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă şi şantaj.
După depistarea în flagrant, în baza mandatelor de percheziție domiciliară emise la aceeași data de Judecătoria Pitești, polițiștii, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat două percheziții la locuințele persoanei bănuite, de pe raza municipiului Pitești și a comunei Cocu, ocazie cu care au fost găsite documente şi înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi o autoutilitară, luată de la persoana vătămată.
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, transmite IPJ Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole