Web Analytics
scris miercuri, 04.08.2021

105 ani de la înființarea Armatei a – 2 – a Infanteria “GETICA” în Garnizoana Câmpulung

„Avem datoria de a ne omagia eroii și de a învăța de la ei lecția devotamentului, demnității și sacrificiului”, acesta a fost mesajul transmis astăzi, de către vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, la Mausoleul Eroilor MATEIAȘ. Aici a avut loc un ceremonial militar și religios ocazionat de aniversarea a 105 ani de la înființarea Armatei a – 2 – a / Divizie 2 Infanteria “GETICA” în Garnizoana Câmpulung.
De-a lungul anilor, Consiliul Județean Argeș a organizat și a sprijinit proiectele și inițiativele de cinstire a eroilor neamului românesc, a veteranilor care au suferit și și-au riscat viața pentru țară.
 Prezent la ceremonialul militar și religios, vicepreședintele Marius Nicolaescu a depus și o coroană de flori în memoria celor căzuți la datorie.
“Acest eveniment ne oferă prilejul de a ne reaminti, cu profundă recunoștință, de toți cei care au apărat cu propria lor viață unitatea, independența și suveranitatea țării noastre. Avem datoria de a ne omagia eroii și de a învăța de la ei lecția devotamentului, demnității și sacrificiului. Prin tot ceea ceea ce întreprindem, inclusiv acest eveniment militar, demonstrăm că am înțeles sensul luptei și jertfei celor care s-au sacrificat pentru țară. Celor care ați ales cariera militară, vă mulțumesc pentru sacrificiile și dedicarea de care dați dovadă şi vă urez succes în misiunile dumneavoastră!” – a spus, în mesajul său, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu.
Armata 2 a fost o mare unitate de nivel operativ-strategic care s-a constituit în prima zi de mobilizare, la 27 august 1916. La intrarea în război, Armata 2 a fost comandată de generalul de divizie Alexandru Averescu și a participat la acțiunile militare pe frontul românesc, pe toată perioada războiului, între 27 august 1916 – 11 noiembrie 1918.
Tocmai de aceea, nu întâmplător a fost aleasă această locație. Mausoleul Mateiaș este unul dintre cele mai cunoscute monumente dedicate eroilor căzuți în Războiul de Întregire Națională. Aici se regăsesc osemintele a 400 de soldați care și-au pierdut viața în luptele de pe frontul Bran-Câmpulung.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită