10 elevi minori de la un liceu din Argeş, amendaţi: practicau jocuri de noroc în timpul orelor

de | 20.10.2021 13:04 | Actualitate, Home

În cursul acestei săptămâni, în baza unor informaţii deţinute de reprezentanţii Poliţiei Locale Mioveni, cu privire la faptul că în unele unităţi de învăţământ de pe raza oraşului şi în jurul lor există suspiciunea că s-ar comite unele fapte de natură antisocială, în timpul orelor, un echipaj al Poliţiei Locale a efectuat mai multe verificări.

În urma acestei acţiuni, au fost depistaţi, în incinta Grupului Şcolar Colibaşi, un număr de zece elevi minori, care practicau, în mod organizat, jocuri de noroc, chiar în timpul programului de cursuri. Cei zece elevi depistaţi au fost identificaţi şi sancţionaţi contravenţional de către Poliţia Locală Mioveni cu amenzi în valoare totală de 2.200 lei.

Citește și: Percepția populației cu privire la dezinformări sau știri false

 

Totodată, autorităţile locale din Mioveni atrag atenţia tuturor agenţilor economici de pe raza oraşului care au ca domeniu de activitate organizarea de jocuri de noroc, pariuri sportive, săli de casino cu privire la interzicerea accesului în unitate a minorilor. Nerespectarea obligaţiilor prevăzute în art. 150, litera r) din HG nr. 111/2016 “Organizatorii de jocuri de noroc au obligatia de a nu permite accesul minorilor în locaţiile în care se desfãsoarã activităţi de jocuri de noroc, la mijloacele de joc sau la sistemele informatice care permit participarea la jocurile de noroc” se pedepseşte cu amendă din partea Poliţiei pentru agentul economic în cauză, iar Direcţia de Supraveghere si Control a O.N.J.N. poate suspenda autorizaţia de funcţionare a societăţii respective în domeniul jocurilor de noroc.

CITEȘTE ȘI: Fiica fostului primar de la Căteasca a murit într-un accident grav în Italia

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Facultatea de Jurnalism, Pitești, an 3 Colaborator la Jurnalul de Argeș

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: #colibas,elevi,jocuri de noroc,politia

Ultimele articole

Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate
Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate

Grecia a declarat, marţi, că cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani care nu se conformează unui nou ordin de vaccinare împotriva COVID-19 impus de guvern până pe 16 ianuarie vor primi o amendă lunară recurentă de 100 de euro. Citește și: Ordine în dezordine! RAFILA:...

Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României
Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României

FC Argeș s-a calificat în semifinalele Cupei României! A trecut de SSU Poli Timișoara, 0-0 la finalul celor două reprize de prelungire, 5-4 la loviturile de departajare. „Sfertul” alb-violet din Cupă s-a jucat într-o atmosferă deosebită. Cei aproximativ 2.000 de...