10 ani de la dispariția campionului alb-violet Radu Jercan

de | 29.09.2022 16:51 | Actualitate, Home, Sport

Astăzi comemorăm 10 ani de la dispariția lui Radu Jercan, fostul mare jucător de la FC Argeș. ”Redy” a jucat 230 de meciuri și a marcat 32 de goluri pentru FC Argeș în perioada 1967-1976.

Pe 24 octombrie 1945 se năștea Radu Jercan, partenerul lui Dobrin în atacul lui FC Argeş, atâția și atâția ani. Născut la Popești Leordeni, Jercan a jucat 230 de meciuri pentru FC Arges, pentru care a marcat 32 de goluri. A venit la F.C. Argeş în anul 1967 de la Victoria Bucureşti. Extremă stângă, cu bună tehnică şi o viteză de sprinter, alerga suta de metri în 11,30 secunde, Jercan a fost unul din fotbaliştii creaţi de geniul lui Dobrin.

Citește și Izvoru: Transporta lemne fără proveniență legală

”Alerga o sută de metri în mai puţin de 11 secunde. Era, cu siguranţă, cel mai rapid fotbalist din acele vremuri. L-a ajutat mult şi Dobrin, care îi dădea multe pase decisive, îl angaja perfect”, povestesc foştii colegi ai lui Jercan.

Are o selecţie la echipa națională de fotbal a României şi două convocări la lotul olimpic, a evoluat în meciurile cu Maroc şi Peru, ambele din anul 1972. S-a retras din fotbal de la FC Argeş la 31 de ani.

Profesor de Educaţie Fizică, cel poreclit ”Redy” s-a apucat de antrenorat în 1977 şi a pregătit mai multe echipe, precum: Muscelul Câmpulung, S.N. Olteniţa, C.S. Târgovişte, Chimia Găieşti, Textila Roşiori şi I.U.P.S Chitila. S-a stins pe 29 septembrie 2012. Odihnească-se în pace!

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *