Web Analytics

10.000 de oameni au venit la Curtea de Argeş la înmormântarea Reginei Ana

de | 13.08.2016 18:17 | Actualitate

Timp de aproape o zi, oraşul Curtea de Argeş a redevenit capitală regală. Funeraliile Reginei Ana de sâmbătă 13 august au făcut ca în oraş să fie o afluenţă de oameni nemaiîntâlnită în ultimele decenii: peste 10.000 din aproape toate judeţele ţării, veniţi cu maşinile, autocarele sau cu trenul. Iar atmosfera a fost una cu adevărat de neuitat, de o simplitate şi solemnitate copleşitoare.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. O surpriză plăcută şi un foarte posibil semn de reconciliere a fost dat de faptul că Nicholas Medforth-Mills, fostul principe Nicolae, a stat alături de membrii Familiei Regale pe tot parcursul funeraliilor. De altfel, fostul principe Nicolae a fost cel mai afectat de tristul eveniment dintre toţi membrii Familiei Regale.

Printre invitaţi s-a numărat şi ambasadorul României la ONU, Ion Jinga, iar singurul parlamentar prezent a fost deputatul Mircea Drăghici. Administraţia judeţeană a fost reprezentată de subprefectul Emilian Dragnea.

 

 

D.G.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii