Web Analytics

1.500 de copii la Parlament

de | 29.05.2017 08:33 | Actualitate

copii parlamentCea de a VIII-a ediție a evenimentului “Porţi deschise pentru copii” a reunit sâmbătă, 27 mai, între orele 10.00 și 15.00, aproximativ 1.500 copii și însoțitori ai acestora care au vizitat Camera Deputaților.

Pe durata celor cinci ore, aceștia au putut vedea mai multe săli reprezentative atât pentru activitatea Camerei Deputaţilor, cât și pentru specificul arhitectonic al clădirii Palatului Parlamentului. Cei care au dat curs acestei invitații au putut vizita şi alte încăperi care nu fac parte din circuitul turistic obişnuit, respectiv sala de plen, cabinetul președintelui Camerei Deputaților și sălile ”Spiru Haret” şi ”I.G. Duca”.

Cu acest prilej, copiii au semnat o ”hotărâre” în calitate de ”preşedinte” al Camerei Deputaţilor adresată ”tuturor părinţilor, profesorilor şi învăţătorilor”. ”Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, am hotărât să existe doar veselie, jocuri, zâmbete şi bucurie printre copii. De aceea, toţi copiii trebuie să aibă vacanţă infinită, să primească ciocolată şi îngheţată încă de la micul dejun, să petreacă cât mai mult timp în parcuri şi cu prietenii lor. Nu vor mai exista teme şi singura datorie a copiilor va fi aceea de a se juca în voie, de a se culca şi a se trezi la ce oră vor. Părinţii trebuie să respecte această hotărâre şi să îşi sprijine copiii în toate jocurile şi activităţile în care aceştia se implică”, prevede ”hotărârea” semnată de cei mici.

De la prima ediție desfășurată în 2007, ”Porţi deschise pentru copii” a adus la Palatul Parlamentului aproape 25.000 de copii și s-a impus ca o tradiție prin care Camera Deputaților a marcat Ziua Internațională a Copilului, susține Prompt Media.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii