Web Analytics
scris sâmbătă, 22.06.2024

1.500 de apeluri la 112 în ultimele 24 de ore din cauza caniculei

România se topește la peste 40 de grade Celsius. Cel mai afectat este sudul țării, unde serviciul de ambulanță din Capitală primește apeluri fără întreruperi. Peste 1.500 de persoane au sunat în ultimele 24 de ore la 112, printre care 150 de oameni au acuzat stări de rău, în timp ce erau pe stradă, iar unii dintre ei au leșinat.

1.500 de apeluri la 112 în ultimele 24 de ore din cauza caniculei

Oamenii spun că fac față cu greu caniculei. Specialiștii atrag atenția ca, în momentul în care plecăm de acasă sau coborâm dintr-o mașină în care a mers permanent aerul condiționat, să avem mare grijă, asta pentru că diferența de temperatură este foarte mare, iar corpul poate suferi un șoc.

Canicula a făcut prima victimă

Un bărbat de 60 de ani din Vaslui a murit în timp ce lucra la acoperișul blocului în care locuia. Este primul deces înregistrat în România din cauza caniculei.  Potrivit familiei, bărbatul urcase pe acoperișul blocului de opt etaje pentru a repara acoperișul încă de la primele ore ale dimineții. La ora 12:00 acesta a revenit în casă pentru a mânca prânzul.  În ciuda faptului că membrii familiei l-au rugat să nu mai continue lucrările pe acoperiș, pentru că afară era extraordinar de cald, bărbatul, în vârstă de 60 de ani a ieşit din nou afară pentru a termina lucrarea.

Citește și: Bolnavii de inimă – să evite șofatul pe timp de caniculă. Recomandările Poliției

După ce a văzut că bărbatul nu mai revine, una dintre nepoate a ieșit în fața blocului pentru a-l chema în casă. Atunci a fost momentul când bărbatul a fost văzut inconștient legat de frânghia cu care se asigurase. Nepoata bărbatului a sunat imediat la 112. La faţa locului a ajuns un echipaj SMURD, care a constatat că bărbatul prezenta arsuri solare și se afla în stop cardiorespirator. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor de a-l salva, bărbatul nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită