02.12.21: Primii bani din PNRR intră în contul BNR. 20 de acte ce trebuie emise de guvern în 30 de zile

de | 1.12.2021 22:51 | Actualitate, Bani europeni, Economie, Home, Politica si Administratie

Primii 1,85 miliarde de euro trebuie să intre în conturile României joi, 2 decembrie – ca avans din fondurile aferente Planului Național de Reziliență și Dezvoltare (PNRR) – componenta de granturi.

Citește și: Nori negri imobiliari se adună deasupra Primăriei Piteşti


Având asigurată stabilitatea guvernamentală și o majoritate parlamentară solidă, guvernul Ciucă trebuie să bifeze în următoarele 30 de zile și o primă serie de angajamente pentru ca finanțarea PNRR să nu fie pusă sub semnul îndoielii.

În ceea ce privește această finanțare, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a precizat pentru CursDeGuvernare că România a primit pe 25 noiembrie acordul Comisiei Europene pentru componenta de granturi – 14,23 miliarde euro, iar avansul de 13%, respectiv 1,85 miliarde euro, urmează să intre în conturile BNR pe data de 2 decembrie.

Citește și: Prima bătălie a războiului pentru Mausoleul Mateiaş a fost câştigată de Câmpulung

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, anunța că a semnat vinerea trecută și acordul pentru componenta de creditare a PNRR, care așteaptă avizul președintelui Iohannis înainte să fie transmisă la Bruxelles. Ministrul Dan Vîlceanu spune că și avansul de 13% pe componenta creditare va intra în conturile BNR până la sfârșitul anului.

Citește mai departe în cursdeguvernare.ro

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed