Web Analytics

02.12.21: Primii bani din PNRR intră în contul BNR. 20 de acte ce trebuie emise de guvern în 30 de zile

de | 1.12.2021 22:51 | Actualitate, Bani europeni, Economie, Politica si Administratie

Primii 1,85 miliarde de euro trebuie să intre în conturile României joi, 2 decembrie – ca avans din fondurile aferente Planului Național de Reziliență și Dezvoltare (PNRR) – componenta de granturi.

Citește și: Nori negri imobiliari se adună deasupra Primăriei Piteşti


Având asigurată stabilitatea guvernamentală și o majoritate parlamentară solidă, guvernul Ciucă trebuie să bifeze în următoarele 30 de zile și o primă serie de angajamente pentru ca finanțarea PNRR să nu fie pusă sub semnul îndoielii.

În ceea ce privește această finanțare, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a precizat pentru CursDeGuvernare că România a primit pe 25 noiembrie acordul Comisiei Europene pentru componenta de granturi – 14,23 miliarde euro, iar avansul de 13%, respectiv 1,85 miliarde euro, urmează să intre în conturile BNR pe data de 2 decembrie.

Citește și: Prima bătălie a războiului pentru Mausoleul Mateiaş a fost câştigată de Câmpulung

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, anunța că a semnat vinerea trecută și acordul pentru componenta de creditare a PNRR, care așteaptă avizul președintelui Iohannis înainte să fie transmisă la Bruxelles. Ministrul Dan Vîlceanu spune că și avansul de 13% pe componenta creditare va intra în conturile BNR până la sfârșitul anului.

Citește mai departe în cursdeguvernare.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii