Web Analytics

10 Lecții de stăpânit pentru pariuri online sigure

de | 1.07.2022 11:56 | Actualitate, Home

Mulți jucători se află la început cu pariurile online, fie pentru că se reorientează din cauza agențiilor închise temporar, sau poate pur și simplu nu au mai încercat jocuri de noroc până acum. Oricare ar fi cazul, există câteva lecții importante pe care ar fi bine să le iei în considerare înainte de a paria.

În acest articol vei descoperi câteva sfaturi care te vor ajuta indiferent de nivelul tău de experiență, dar îți vor fi utile mai ales ca începător. Sper să te ajute cel puțin să anticipezi câțiva pași pe care mulți îi învață după mai multe eșecuri.

1. Completează verificarea contului de pariuri imediat după creare

Deschiderea unui cont de pariuri se face foarte ușor la majoritatea caselor de pariuri și cazinourilor, de regulă, în maxim 5 minute. O componentă foarte importantă a procesului de înregistrare este verificarea contului tău, care se face după activarea contului, dar de cele mai multe ori nu este obligatorie până să începi să pariezi.

Citește și: Şefa de la APIA Argeş a picat pe interceptările din dosarul ministrului Chesnoiu

În cadrul procesului de verificare ți se va cere să încarci imagini sau scanări cu câteva documente pentru ca operatorul să se asigure că ești eligibil pentru pariuri (major, domiciliat în România, cont bancar activ). Ți se pot cere copii după buletin, o factură recentă, extras de cont sau o poză cu cardul bancar.

Mulți jucători omit sau amână procesul de verificare și se pot trezi mai târziu că nu pot retrage câștigurile sau și mai rău, chiar au probleme cu contul de pariuri. Îți recomand să elimini acest pas imediat după crearea contului. E posibil să ți se amintească de verificare printr-un pop-up, email, mesaj, sau o notificare pe site, dar poți găsi cu ușurință această secțiune și în contul tău de pariuri.

2. Regulile de bonus sunt mai importante decât valoarea promoției

“Bonus de 1.000 lei, nu pot să cred! Îl vreau acum.”

Reguli de bonus: 50% din prima ta depunere până la 500 lei, 50% din a doua depunere până la 500 lei, rulaj x10 pentru suma bonus, poate fi rulat doar pe bilete cu mai multe selecții cu o cotă de cel puțin 2.0…

Știu că poate nu face prea mult sens, dar simplificat: în special pentru bonusurile de bun venit (cele mai mari sume), de obicei va trebui să faci o depunere egală cu bonusul pentru a-l primi, iar cu cât suma oferită este mai mare, cu atât sunt mai dificile condițiile pe care trebuie să le îndeplinești (rulajul) până să poți transforma bonusul în cash. Multe bonusuri din România îți oferă 100% din suma depusă. Deci pentru a primi 500 lei bonus, va trebui să depui și să rulezi 500 lei din buzunarul tău.

E mai important ca regulile de bonus să fie adaptabile obiceiurilor tale de pariere, și ca rulajul să nu fie restricționat pe secțiunile tale preferate.

3. Un free bet nu este totdeauna “free”

Unele case de pariuri oferă și pariuri gratuite clienților. Chiar dacă în majoritatea cazurilor, după cum le sugerează și numele, aceste pariuri nu se fac din banii tăi – casa de pariuri îți oferă banii pentru miză, tu păstrezi doar potențialele câștiguri care, la rândul lor, pot fi supuse unor condiții de rulaj.

Când free bet-ul este oferit ca bonus de bun venit, în multe cazuri va fi nevoie să faci o depunere înainte de a primi pariul gratuit din partea operatorului, deci nu este tocmai gratuit.

4. O aplicație de pariuri nu este un beneficiu automat

Conform Statista, pariurile sportive online sunt într-o continuă creștere în România, în special prin intermediul aplicațiilor mobile. Se estimează că dacă trendul prezent se va menține, veniturile operatorilor din aplicațiile de pariuri le vor depăși pe cele din browsere până în 2025.

O aplicație mobilă bună a devenit așadar importantă pentru orice operator, dar nu ar trebui să reacționezi imediat cum vezi icoanele de iOS și Android. Nu toate aplicațiile funcționează pe măsura așteptărilor, și chiar vei găsi site-uri care sunt optimizate foarte bine pentru mobil și funcționează mai bine decât multe alte aplicații.

5. Stabilește un buget de pariuri și respectă-l cu sfințenie

Dacă rămâi cu un singur sfat din acest articol, acesta e cel mai important: alege un bankroll (buget) și respectă-l. Un bankroll management eficient îți va permite, în timp, să pariezi responsabil și în siguranță.

Nu trebuie să privești pariurile ca pe o modalitate de a te îmbogăți rapid. Adevărul este că pentru a face profit pe termen lung din această activitate, trebuie să o consideri ca pe o profesie și să ai o disciplină foarte bună.

Dacă la fel ca majoritatea jucătorilor, pariatul este pentru tine o formă de divertisment, îți recomand să te întrebi înainte de fiecare pariu: “Cât îmi permit să pierd?” Dacă pariatul ajunge o activitate stabilă pentru tine, îți poți pune această întrebare lunar, și îți stabilești practic bankroll-ul.

Unul dintre cei mai celebri jucători profesioniști de poker din istorie, Terrence Murphy (în prezent autor) are un citat care se potrivește perfect acestei lecții:

“Jocurile de noroc nu sunt legate de cât de bine joci jocurile, ci de cât de bine te descurci cu banii.”

6. Nu găsești toate promoțiile pe site-ul de pariuri

Multe bonusuri și campanii promoționale pentru clienții înregistrați nu apar totdeauna pe pagina de promoții pentru că pot fi pentru o perioadă foarte limitată, deci trebuie să reacționezi rapid.

În acest sens, îți recomand ca la crearea unui cont de pariuri, să bifezi căsuța prin care confirmi că ești de acord să primești oferte pe canalele de comunicare pe care le preferi – de obicei email sau mesaj. Te poți dezabona oricând dacă nu îți place să primești aceste notificări, dar te asigur că vei rata numeroase campanii fără această opțiune.

7. Poți verifica ușor dacă o casă de pariuri este legală

Chiar dacă România este o țară cu o piață de pariuri reglementată de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), deci pariurile sunt legale, sunt sigur că pentru mulți jucători români există în continuare o oarecare reținere când vine vorba de casele de pariuri legale.

E destul de greu să găsești case de pariuri ilegale chiar și dacă le cauți în mod special, pentru că vor avea domeniul web blocat, dar pentru majoritatea nu cred că ar merita riscul, amenzile sunt foarte mari.

Citește și: Rezultate finale la BAC. Două medii de 10 în Argeș

În orice caz, fiecare jucător poate verifica sursa oficială a operatorilor cu o licență de operare validă pe site-ul onjn.gov.ro. Chiar pe pagina de pornire vei găsi un link către “Operatori licențiați Clasa I”, unde poți verifica toate casele de pariuri și cazinourile legale.

8. Recenziile utilizatorilor sunt, în general, plângeri

Părerile altor jucători sunt foarte importante pentru că într-o oarecare măsură, sunt niște recenzii care nu sunt influențate de contracte cu operatorii de pariuri. Sunt niște opinii sincere din partea unor utilizatori obișnuiți.

Problema este că aceste păreri sunt în general plângeri care de multe ori chiar țin de greșeli din partea jucătorilor. Doar pentru că vezi comentarii sau recenzii din partea utilizatorilor cu ”Mi-au mâncat toți banii”, sau ”Niște hoți! Nu am primit bonusul…”, nu trebuie să presupui automat că e vreo problemă cu operatorul respectiv.

Desigur, există excepții, și uneori un număr mare de plângeri asemănătoare recente poate fi un indiciu bun, dar îți recomand să acorzi mai multă atenție comentariilor detaliate care chiar demonstrează o eroare din partea casei de pariuri sau cazinoului.

9. Multe site-uri afiliate operatorilor au informații utile

Știu că probabil nu ai prea multă încredere într-un site care are contracte cu operatorii pe care îi recenzionează, dar pentru a ajunge o opțiune de top, orice site afiliat respectabil trebuie să ofere informații utile pentru jucători. Dacă vizitatorii nu găsesc nimic interesant pe site-ul respectiv, nu vor interacționa cu pagina, ceea ce va duce la depunctarea site-ului.

Acest lucru a dus la o îmbunătățire considerabilă a conținutului acestor site-uri de specialitate, deci dacă vrei să afli mai multe despre case de pariuri, cazinouri, bonus bun venit, oferte de pariuri și multe altele, îți recomand să arunci o privire peste aceste pagini pentru că sunt practic o sursă gratuită de informații utile.

10. În multe țări, jocurile de noroc sunt o activitate normală, nu un viciu

“Există multe exemple în Europa unde pariurile sunt o modalitate de divertisment complet normală”, a declarat un reprezentant Pariurisport.com, site specializat în evaluarea caselor de pariuri. “Dacă se încurajează pariatul responsabil și operatorii sunt transparenți, jocurile de noroc pot fi sigure și plăcute pentru orice nivel de jucător”, a continuat acesta.

Citește și: GABRIELA FIREA: “Susţin cu tărie dreptul femeilor de a decide pentru viaţa şi corpul lor”

De prin anul 2014, în România s-au luat primii pași concreți în această direcție prin reglementarea acestei industrii, astfel încât în prezent, orice activitate legată de jocuri de noroc trebuie să dețină o licență activă și să respecte anumite reguli, fie că este vorba de un operator de pariuri, sau un dezvoltator de păcănele. Amenzile sunt usturătoare, indiferent cât de mare este brandul. De exemplu, Bet365 – probabil cel mai mare brand de pariuri la nivel global, încă se luptă în instanță cu statul român chiar și după 5 ani de la legalizarea pieței.

Industria jocurilor de noroc este tratată cu seriozitate de către autoritățile române, dar trebuie să îmbunătățim educarea și responsabilizarea jucătorilor. Astfel, pariurile pot deveni o activitate plăcută și sigură pentru toți jucătorii, indiferent de nivelul lor de experiență.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *