Web Analytics

Zoană e varză, Valeca – barză şi PSD Argeş – în pom

de | 30.05.2019 13:36 | Opinii

Gabrielei Zoană i s-a gripat tupeul. Patrioata reșapată de Liviu Dragnea să reprezinte Argeșul și România în Europa a rămas în pană de idei și de zarzavaturi. E varză de Conțești, în buna tradiție lăutărească a “fraților noire” Floroiu, nu varză de Bruxelles, pe 200.000 de euroi anual, așa cum visa ea. Lupta cu statul paralel și cursurile intensive de leguminoase la Academia de gargară a lui Dady i-au jucat feste. Sărmana Zoană! A făcut turul târgurilor și oboarelor din județ încercând să-i convingă pe argeșeni s-o urce în avionul de Strasbourg și a rămas doar cu cotorul lui Dady în mână. Nu pot să uit clipul viral din campania de la Topoloveni în care Dragnea molfăie propagandistic un măr și apoi, ca să poată răspunde întrebării unui ziarist, se întoarce către Zoană, căreia îi palmează cotorul abia scos dintre augustele lui gingii. Iar puria Gabriela, cu o dexteritate de escortă politică de mare clasă, palmează orgasmic cotorul de măr, conștientă că se află într-un vârf al carierei. Sic transit gloria mundi, cum ar spune agricultorii din Teleorman. Săraca Zoană, a rămas și cu banii de la
Bruxelles neîncasați pe 5 ani și cu coafura poluată de fumul grătarelor cu mici de pe la zilele de comune. PSD îmbarcă doar 8 parlamentari în rata cu cherosen către Bruxelles și Zoană, abia locul 12 pe listă, nu e nici măcar pe pistă. Așteaptă nefericită ca țața de Grapini sau altcineva din față să-și rupă piciorul. Nu știm cine o fi blestemat-o pe Gabi Zoană așa de eficient. Gentea, Ionică sau deputata Simona Oprescu, persoane evlavioase și de care Dumnezeul pesediștilor ține întotdeauna cont? Cert e că afurisenia s-a prins și Zoană nu își va mai face veacul printre verzele simandicoase de la Bruxelles, ci printre murăturile politice ca ei. Și, slavă Domnului, resursele de leguminoase ale PSD Argeș sunt inepuizabile. Adio, Gabi! Ai vrut tu să-i părăsești pe argeșeni, însă ei te-au dorit în continuare. Prin târguri și prin oboare. De ce? Fiindcă patrioatelor ca tine le stă bine cu mânecile suflecate printre grătarele cu muci. Scuze, cu mici! Tastatura e de vină.
Sunt însă și alte loaze în PSD Argeș asupra cărora merită să ne oprim și care vor distruge partidul, dacă nu se întâmplă ceva în perioada următoare. Un motiv serios pentru care social-democrații au pierdut și pierd constant teren în județ e directorul de la Silvic, Armand Chiriloiu, cel mai bogat bugetar din istoria PSD Argeș. Familia Chiriloiu a fost implicată în transferul unor importante suprafețe de pădure pe Transfăgărășan, pe care apoi a încasat bani frumoși, iar ziariștii de la Jurnalul de Argeș sunt hărțuiți în justiție că au scris despre lucrul acesta. Împreună cu deputatul Radu Vasilică și cu consilierul județean Marius Nicolaescu de la Ocolul Silvic privat ”Codrii verzi”, Armand Chiriloiu a constituit un grup de reflexie forestieră și imobiliară care zboară constant multe voturi din coșul tot mai sărac al PSD Argeș. Amuzant e că, în vreme ce coșul PSD Argeș se golește de voturi, cel al lui Marius Nicolaescu se umple de contracte pentru ocolul silvic privat pe care-l patronează, iar lui Radu Vasilică îi amerizează în declarația de avere o mândrețe de cabană. Ce să vezi, tot pe Transfăgărășan, la loc cu lumină și cu verdeață, în același paradis turistic cu terenurile familiei Chiriloiu. Iar în privința lui Armand Chiriloiu ce să mai adăugăm, personajul e deja o figură iconică a partidului la rapacitate și speriat voturi. Noapte bună, PSD Argeș! Cum sună titlul unui episod din ”Urzeala tronurilor”- ”Winter is coming”. Și e foarte geroasă. Brrr!

 

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii