Web Analytics

Zoană o comite din nou: a distribuit o ştire despre un premier femeie al Australiei inexistent

de | 2.08.2018 15:00 | Politica si Administratie

# Europarlamentarul ”Fake News”

După ce acum două luni a distribuit pe Facebook un video cu imagini nostalgice din comunism, Gabi Zoană a comis-o din nou. De această dată, europarlamentara care până acum nu a făcut nimic pentru Argeș a distribuit o postare ce avea ca fotografie o femeie și deasupra textul: „Premierul australian, alăptându-și copilul în timp ce răspunde întrebărilor din Parlament”.
Prin distribuirea postării, Gabriela Zoană dorea să arate că susține alăptarea. În scurt timp, comentariile laudative au început să curgă la adresa postării distribuite. Numai că, la un moment dat, adevărul a ieșit la iveală. Dumitru Chirleșan, rectorul Universității Pitești, a comentat la postarea Gabrielei Zoană, spunând că este un fake news. Și chiar așa era. Premierul Australiei este bărbat, numele său este Malcolm Turnbull. Pentru informarea Gabrielei Zoană cea distribuitoare de fake news, precizăm că Malcolm Turnbull este premierul Australiei din 15 septembrie 2015. Și, așa cum îi stă bine unui ziarist documentat și care nu distribuie fake news, am „săpat” și mai mult și am aflat cine este, de fapt, femeia din poză. Este din Australia, numai că nu este premier, ci parlamentar, iar numele său este Larissa Waters. Iar poza cu Larissa Waters alăptându-și copilul în Parlament a fost făcută în iunie 2017, adică acum mai bine de un an.
Nu este pentru prima oară când Gabriela Zoană face gafe pe Facebook. În iunie a.c., ea a distribuit pe contul său de Facebook un clip cu imagini din România comunistă, imagini acompaniate de melodia a trei cântăreţi de manele.
„Amintirile fac parte din viaţa mea şi a ta! Vă doresc o duminică plină de lumină în suflet!“, a fost atunci mesajul Gabrielei Zoană. În colajul video erau imagini de pe litoralul românesc, dintr-o alimentară comunistă, oameni stând la coadă pentru a-şi cumpăra ouă, dar şi pasageri stând agăţaţi pe scările autobuzelor. Altă gafă a fost comisă de Gabriela Zoană în primăvara aceasta, când s-a lăudat, tot pe contul de FB, că a făcut donații de carte copiilor din Bradu și Hârsești. În realitate, a adus câteva zeci de pliante și broșuri de popularizare distribuite gratuit de Parlamentul European, însă pe care le-a prezentat incorect donații de carte, într-un acces jenant de generozitate.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii