Web Analytics

Ziua Muzeelor şi Ziua Veteranilor de Război au fost marcate la Mioveni

de | 23.05.2019 13:06 | Cultură

Sâmbătă, 18 mai, la Casa de Cultură Racovița, Consiliul Local, Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Asociația ”Ordessos”, au organizat Ziua Veteranilor de Război și Ziua Internațională a Muzeelor.
Alocuţiuni privind însemnătatea evenimentului au fost rostite de președintele Asociației ”Ordessos”, Emil Vlaicu, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Argeș, col.(r) Alexandru Ţânţarcu, președintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria”– Filiala Mioveni, Dumitru Voiculescu, președintele de onoare al Asociației Judeţene Argeş ”Basarab I” a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Mihai Ghițescu, directorul Muzeului Județean, Cornel Popescu, precum și generalul de Brigadă în retragere Constantin Năstase.
La eveniment au participat veterani de război, rude ale celor căzuți pe câmpul de luptă, reprezentanți ai asociațiilor de profil din județul Argeș și ai instituțiilor publice locale.
În cadrul evenimentului, cei prezenți au vizitat Colecția publică etnografică „Prof. Constantin Năstase”, găzduită în Cula Racovița, și au asistat la câteva momente artistice oferite de Corul veteranilor Militari Argeș, dar și de Ansamblul Folcloric „Dorulețul” al Centrului Cultural Mioveni.
Andreea Giulea

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii