Web Analytics
scris vineri, 28.06.2024

Ziua Justiției, sărbătorită de Uniunea Juriștilor din România

Uniunea Juriștilor din România, structură înființată din 1989, a sărbătorit Ziua Justiției, joi, 27 iunie, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, printr-o dezbatere științifică pe tema „Statul de Drept între realitate și dezinterat”.

Ziua Justiției, sărbătorită de Uniunea Juriștilor din România

Printre invitați s-au aflat judecătoarea Alina Corina Corbu- președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Patric Ghebaru- comandantul Penitenciarului Mioveni, profesorul Dumitru Constantin Dulcan, Adrian Tuțuianu- avocat și secretar general adjunct al Guvernului, numeroși juriști, reprezentanți ai organizaților magistraților, avocaților, notarilor, executorilor judecătorești, consilierilor juridici, dar și invitați din partea Administrației Prezidențiale, Curții Constituționale, principalelor instanțe judecătorești etc.

În cadrul evenimentului, UJR a lansat cel de-al 7-lea număr al revistei de cultură juridică “Palatul de Justiție”, în parteneriat cu Societatea “Titu Maiorescu”.

Citește și Fostul ministru Gingăraş a avut parte de o întâlnire surpriză la Brădet

Patric Ghebaru: „Am avut onoarea să revedem «vechea gardă»” față în față”

„Știm că legea nu poate schimba niciodată realitatea, dar este menită să permită tuturor o viață socială sigură, armonioasă și prietenoasă.
Considerăm că fiecare actor al actului de justiție are un scop nobil, iar rolul nostru de «intervenient forțat» în executarea actului de justiție trebuie să fie bazat pe cunoaștere fundamentală, încredere comună și responsabilitate socială.

Într-o lume în care inteligența artificială este tot mai prezentă, astăzi am avut onoarea să revedem «vechea gardă» față în față.
Ne-am întâlnit cu oameni care ne sunt modele culturale și conservatori ai literei, care «grădinăresc cu dichiseală o memorie plină de fapte și cărți de o rară valoare» și care ne reamintesc constant că «paradigma civilizației umane se schimbă, dar Dreptul NU».

Citește și Posturi scoase la concurs în Poliția Română. Înscrierea a fost prelungită

Fiecare generație are păcatele și percepțiile ei.
Generația noastră, cea nouă, cunoaște axioma libertății și democrației încă dinainte de a se naște, dar are aceeași sete de succes și vanitate, cu speranța unor semne serioase de îndreptare.

Ne-a făcut o deosebită plăcere să participăm la acest eveniment și mulțumim Uniunii Juriștilor din România pentru invitație.

Pagină cu pagină, scriem propria noastră poveste, iar mesajul de astăzi este despre «garda veche»”, a scris comandantul Patric Ghebaru pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Penitenciarul Mioveni

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită