Web Analytics

Ziua Internaţională a Voluntariatului, celebrată la Europe Direct Argeş

de | 20.12.2017 22:07 | Cultură

9 europedirect01Centrul Europe Direct, din cadrul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș, a organizat, în data de 5 decembrie, sub egida Zilei Internaționale a Voluntariatului, un eveniment despre importanța acțiunilor de voluntariat din viața tinerilor.

În cadrul evenimentului, s-a pus accent pe oportunitățile de voluntariat existente prin intermediul unor programe europene și proiecte desfășurate de organizații nonprofit. Au fost prezentate acțiunile derulate prin Corpul European de Solidaritate, EU Aid Volunteer și Erasmus+, dar și programele de voluntariat ale Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte din cadrul Universității din Pitești, activitatea Organizației Cercetașii României, prin Centrul Local Dacia Felix Mioveni, și proiectele derulate în cadrul Clubului Interact Pitești.
9 europedirect02Discuțiile interactive despre experiențele de voluntariat ale participanților au reliefat contribuția majoră a voluntarilor la dezvoltarea societății. Acest eveniment a fost un prilej pentru a mulțumi acestora și tuturor persoanelor care au ales să contribuie prin acțiunile lor la îmbunătățirea comunității în care trăiesc.
La evenimentul, realizat în colaborare cu Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi, au luat parte elevi de la Colegiul Național „Zinca Golescu” Pitești, Liceul Teoretic „Ion Barbu” Pitești, Colegiul Național „Ion C. Brătianu” Pitești, Colegiul Național „Alexandru Odobescu” Pitești, Colegiul Național „Dinicu Golescu” Câmpulung, Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” Pitești, Liceul Tehnologic Dacia Pitești, Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni, dar și studenți de la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din cadrul Universității din Pitești, toți interesați de diferite programe și proiecte de voluntariat.    

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii