Web Analytics

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A POEZIEI LA CONACUL GOLEȘTILOR – eveniment anual dedicat iubitorilor de literatură și artă

de | 19.03.2021 08:48 | Actualitate, Cultură

Duminică, 21 martie, de la orele 12.00, se va desfășura la Muzeul Golești evenimentul anual intitulat „Ziua Internațională a Poeziei la Conacul Goleștilor”

Va fi o activitate culturală care reuni mari poeți din întreg spațiul cultural românesc. Evenimentul se află la a treia ediție și anul acesta îi are ca invitați speciali pe poetul și criticul de artă Pavel Șușară și pictorița Dalina Bădescu. În cadrul manifestării vor avea loc lecturi publice, vernisajul expoziției de pictură intitulată Arhechipuri, a pictoriței Dalina Bădescu, și alte câteva surprize.

 

CITEȘTE  ȘI: Evenimente la Centrul Cultural Piteşti

Specializat în istoria artei contemporane, Pavel Șușară este autorul unei monografii importante despre opera pictorului Corneliu Baba, dar și un poet având câteva volume de poezii publicate, pentru care a primit un premiu al Uniunii Scriitorilor din România, în anul 1996.
Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, colaborator al postului de radio Europa Liberă, membru al Asociației Internaționale a Criticilor de Artă, expert în artă, atestat de Ministerul Culturii și membru al Uniunii Artiștilor Plastici. 

 

CITEȘTE ȘI: Amănunte inedite despre clădiri reprezentative ale Piteştiului

A debutat cu poezie în Almanahul literar, 1978 și cu texte despre artă în revista Arta, 1982.
A avut numeroase colaborări cu studii și articole despre arta plastică, poezie, proză, eseu, articole polemice și de angajament civic la revistele: Arta, serie veche și nouă, SCIA, Almanahul Arta, Artelier, Balkon, Almanahul literar, Luceafărul (serie nouă), Contrapunct, 22, Dilema, România literară, Apostrof, Avantaje, Vineri, Amphion, Ianus, Observatorul Cultural etc.
Dalina Bădescu este istoric de artă și artist, născută la Craiova. Are numeroase expoziții în țară și în străinătate și este membră a Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Pictură București.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ” …eveniment anual dedicat iublitorilor de literatură și artă „. Oare … o gresisi in scriere, ori intentionat zisesi „iublitorilor de literatură și artă” ? Ori, la ceas de seara tarzie … io cu ci-n votez !