Web Analytics

Ziua europeană privind protecția copiilor împotriva exploatării sexuale

de | 19.11.2020 19:08 | Actualitate, Bani europeni, Dezvăluiri

Cu ocazia Zilei europene privind protecția copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzurilor sexuale, Comisia Europeană își reafirmă hotărârea de a combate abuzul sexual asupra copiilor cu ajutorul tuturor instrumentelor de care dispune.

Comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a declarat: „Imaginați-vă că, în calitate de victimă minoră, știți că cel mai rău moment din viața voastră este în continuare pe internet. Mai rău, imaginați-vă că o șansă de a fi salvați de abuzurile continue a fost ratată pentru că instrumentele de contracarare au devenit ilegale. Companiile trebuie să fie în măsură să raporteze, astfel încât poliția să poată opri imaginile care circulă pe internet și chiar să salveze copii.”

 În ultimii ani s-a înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor de abuz sexual și de exploatare sexuală a copiilor, iar recent pandemia de coronavirus a exacerbat situația.

CITEȘTE ȘI.  Procurorii îi cercetează pe poliţiştii din Câmpulung care i-au acoperit pe proxeneţi în „Cazul Daria”

 Europol a constatat că, pe măsură ce statele membre au introdus măsuri de izolare și de carantină, numărul materialelor autoproduse a crescut, în timp ce restricțiile de călătorie și alte măsuri restrictive au determinat sporirea schimburilor de materiale online de către autorii infracțiunilor.

În iulie, Comisia a adoptat o strategie cuprinzătoare a UE pentru o combatere mai eficace a abuzului sexual asupra copiilorÎn cadrul strategiei, am propus acte legislative pentru a ne asigura că furnizorii de servicii de comunicații online pot continua să aplice măsuri voluntare de detectare a abuzurilor sexuale asupra copiilor în mediul virtual. În plus, Europol oferă sprijin pentru operațiuni, precum cele recente, care au vizat traficul de copii. Agenția monitorizează, de asemenea, tendințele infracționale în  cadrul Evaluării amenințării pe care o reprezintă criminalitatea organizată online (IOCTA) și rapoarte specifice privind evoluția amenințărilor, inclusiv a abuzului sexual asupra copiilor, în perioada COVID-19.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii