Web Analytics

Zilele comunei Şuici: 22 de copii şi 16 cupluri de vârstnici au fost premiaţi de primarul Iatagan

de | 26.07.2017 19:28 | Politica si Administratie

19 suiciDuminica trecută, cetățenii din comuna Șuici au îmbrăcat haine de sărbătoare cu ocazia zilei acestei localități. Ca de fiecare dată, primarul Constantin Iatagan a fost o gazdă perfectă, iar invitații au fost plăcut impresionați de organizarea și desfășurarea evenimentului.

Conducerea județului a onorat Consiliul Local și pe edilul din Șuici

Alături de autoritățile locale au ținut să fie prezente mai multe personalități de la nivelul judeţului Argeş. Este vorba de senatorul și președintele PSD Argeș, Şerban Valeca, deputatul Radu Vasilică, preşedintele Consiliului Judeţean Argeș, Dan Manu şi vicepreşedinţii Ion Mânzână şi Simona Brătulescu, prefectul Emilian Dragnea şi subprefectul Gabriel Stoian. Toţi au primit din partea Consiliului Local Şuici diplome de excelenţă pentru contribuţia adusă la dezvoltarea judeţului. Nu doar personalităţile judeţului au fost premiate, ci şi cetățenii care au împlinit 80 de ani, cuplurile care au sărbătorit 50 de ani de căsătorie şi copii cu rezultate bune la învățătură din localitate. Așa se face că 22 de copii au primit diplomă de merit, 5 cupluri au primit diplomă de fidelitate şi 16 vârstnici de 80 de ani au primit diplomă de longevitate. Atmosfera a fost întreținută de artiştii de la Fanfara Argeşul şi de la ansamblurile folclorice „Dorul”, „Doina Argeşului” şi „Doruri Muscelene”. Cei mai îndrăgiţi artişti au fost copiii de la Ansamblul folcloric „Junii Sălătrucului” conduşi de maestrul coregraf Vasile Grecu.

Proiecte pentru promovarea turistică a comunei

Cu această ocazie, pentru promovarea comunei Şuici ca zonă turistică, primarul Constantin Iatagan a făcut cunoscut că a finalizat proiectul „Dezvoltarea şi consolidarea turismului în zona de nord a Văii Topolog, în localitatea Şuici, județul Argeş, prin sprijinirea promovării resurselor turistice”. Acest proiect a fost făcut cu fonduri europene, iar banii au fost investiți în mai multe obiective cum ar fi Biserica veche din Şuici – monument istoric ce poartă hramul Sf. Nicolae, Biserica Sf. Gheorghe din satul Rudeni – casa memorială Constantin Miculescu – aşezarea Valea Calului, Cula Sultănica, Biserica Mare din Şuici cu hramul „Intrarea în Biserică şi Sf. Ioan Botezătorul”, Sf. Biserică din Ianculeşti cu hramul „Maica Domnului şi Sfinţii Voievozi” și Monumentul natural „Stejarul din Şuici”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii