Web Analytics

Ziariștii argeșeni află mai repede de la București cazurile de Covid, decât de la prefect

de | 3.04.2020 11:02 | Actualitate

 Altruism și responsabilitate. Mariana Zaharia, corespondent ANTENA 3 pe  Argeș, a postat aseară la ora 20.04, pe grupul de presă comun “Ziariști-Instituția Prefectului”, o informație despre al unsprezecelea infectat cu Covid din județ, un jandarm. Textul a fost obținut de la MAI și Mariana l-a oferit, în semn de solidaritate, tuturor colegilor. Asta și în semn de protest față de opacitatea Instituției Prefectului și a prefectului Emanuel Soare (foto), care, de săptămâni bune, refuză să comunice nr de infectați cu Covid 19 din Argeș. Abia după câteva ore, și numai după reproșurile cu nuanță de protest ale ziariștilor argeșeni aflați în grupul de comunicare, prefectul Emanuel Soare a dat undă verde, și doar după ce a cerut voie de la București să poată confirma oficial informația. E incredibil că Instituția Prefectului din Argeș a rămas printre puținele, dacă nu chiar singura din țară, așa cum spunea tot un ziarist pe acest grup de comunicare, care refuză să informeze populația despre nr de infectați cu coronavirus  din județul său. Vi se pare normal? Că nouă-nu! Acesta e textul postat de Mariana Zaharia aseară, în contextul în care prefectul Emanuel Soare a ezitat câteva ore bune să-i informeze pe argeșeni că există încă un infectat cu coronavirus la noi: “ Un jandarm din județul Argeș a fost confirmat pozitiv la testul pentru coronavirus. Acesta a fost plecat în Turcia și s-a întors în țară în cursul lunii martie. Cum Turcia nu se afla în zonă galbenă sau roșie la acea dată, nu s-a impus izolarea la domiciliu sau carantinarea.

Facem mențiunea că el a executat misiuni cu alți jandarmi, cât și cu polițiști. Marți a acuzat stare de rău. La spital a fost diagnosticat cu pneumonie și i s-au recoltat probe. Azi (joi) a fost confirmat pozitiv.

DSP Argeș a făcut o anchetă epidemiologică, toți contacții direcți fiind izolați. Este vorba despre 7 agenți de Poliție, 9 jandarmi și membrii familiei. Până în acest moment, niciunul dintre contacții direcți nu prezintă simptome. De asemenea, jandarmul se deplasa între unitate și casă cu autoturismul propriu”. E trist ce se întâmpla și ne așteaptă vremuri grele. Așa a început și la Suceava. Autoritățile au ascuns adevărul sub preș și  când acesta a ieșit la iveală a fost prea târziu. ( Gabriel Grigore)

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii