Web Analytics

Un ziarist de la Jurnalul de Argeş, finalist la un concurs naţional de jurnalism

de | 4.10.2018 13:00 | Actualitate

Sâmbătă, 6 octombrie, la Clubul BNR de la Cumpătu-Sinaia, vor fi acordate premiile celei de a 6-a ediţii a concursului național de jurnalism “Concurenţa – cheia dezvoltării economice şi bunăstării consumatorului“, organizat de Consiliul Concurenţei, cu sprijinul Centrului pentru Jurnalism Independent.
Printre finaliștii concursului se numără și Denis Grigorescu, redactor-șef adjunct la Jurnalul de Argeș. Articolul său ”Sesizarea a pornit de la ADP. Cinci asfaltatori din Piteşti, investigaţi de Consiliul Concurenţei” este cel cu care a ajuns în finală. Articolul face referire la o licitație în valoare de 5,6 milioane lei privind asfaltarea a 13 străzi din Pitești care a fost anulată după ce au apărut suspiciuni legate de încălcarea Legii concurenței și de faptul că cele cinci firme s-au cartelizat pentru eliminarea concurenței.
Pentru prima oară în istoria administrației publice din Pitești, Consiliul Concurenței investighează o licitație din municipiu. Și asta fiindcă există suspiciuni că cinci asfaltatori s-ar fi cartelizat, adică au făcut o înțelegere între ei, pentru eliminarea concurenței. Și totul pentru a câștiga lucrări de asfaltare de milioane de euro la o licitație organizată de Administrația Domeniului Public Pitești.
La concursul la care colegul nostru Denis Grigorescu este finalist participă jurnalişti din presa scrisă, audiovizuală sau online, angajaţi ai unei organizaţii de presă sau jurnalişti independenţi. Selecţia va fi făcută de un juriu specializat, format atât din persoane cu experienţă în mass-media, care vor evalua tehnica jurnalistică, cât şi din experţi în economie/concurenţă, care vor verifica corectitudinea şi calitatea informaţiilor de specialitate prezente în materiale.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii