Web Analytics

Zi tristă pentru România- 6 ani de la incendiul COLECTIV

de | 30.10.2021 09:31 | Actualitate

Au trecut șase ani de la incendiul din Clubul Colectiv, cel mai grav din România ultimilor 31 de ani, în urma căuia 64 de persoane, majoritatea tineri, și-au pierdut viața, într-o tragedie care a zguduit țara și a șocat o lume întreagă.

 

În urma incendiului au decedat 64 de persoane. În afară de cei 26 de tineri decedați în interiorul clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

 

”Povestea Colectiv nu se va încheia vreodată. Cine crede că povestea Colectiv se va încheia, se înșeală! Mi-am dorit să se obțină un singur lucru: Colectiv să nu se mai repete! Sau dacă se repetă, pentru că incendiile nu le putem opri, atunci tragedia din spitale să poată fi evitată. (…) Povestea Colectiv se va încheia numai atunci când vom ști să tratăm arșii în România. Până atunci nu se va încheia”, a declarat Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru, care s-a stins din viață la numai 22 de ani, în noaptea tragică de 30 octombrie 2015, potrivit RoHealthReview.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii