Web Analytics

Zeci de mii de argeşeni au fost prezenţi la cea de-a 51-a ediţie a „Sărbătorii Narciselor” de la Negraşi

de | 16.05.2019 14:13 | Actualitate

Duminică, 12 mai, la Negrași s-a desfășurat cea de-a 51-a ediție a ”Sărbătorii Narciselor”. Alături de primarul comunei Negrași, principalul organizator, Constantin Alexandru, s-au aflat și președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, prefectul Emilian Dragnea, subprefectul Adrian Bughiu, vicepreședintele Senatului României, senatorul Șerban Valeca, europarlamentarul Gabriela Zoana, alți parlamentari, senatori și deputați de Argeș, primari argeșeni, directori ai instituțiilor publice argeșene, consilieri județeni și alți reprezentanți ai autorităților publice locale și județene.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Argeș a transmis felicitări comunității și autorităților locale pentru atenția acordată perpetuării tradițiilor și pentru dezvoltarea comunei, asigurându-i de întregul sprijin al administrației județene în continuarea proiectelor. În comuna Negrași funcționează două dispensare, care asigură serviciile medicale necesare pentru comunitate. Dintre acestea, dispensarul din satul Negrași a fost construit prin programul guvernamental PNDL II și prin cofinanțarea Consiliului Județean Argeș.
Astfel, unitatea sanitară este una modernă, dotată cu aparatură medicală performantă. În cadrul dispensarului funcționează mai multe cabinete, printre care și unul de stomatologie.

De asemenea, din bugetul județean s-au alocat fonduri pentru reabilitarea și modernizarea școlii gimnaziale din satul Negrași, școlii primare și grădiniței din satul Bârlogu. Consiliul Județean Argeș a investit și în infrastructura de apă și canalizare, alocând bani pentru extinderea rețelei de apă în satul Mozacu și pentru sistemul de canalizare și epurare a apelor uzate menjare din satele Buta, Bârlogu și Negrași. În anul 2019 vor fi prioritare și investițiile în infrastructura rutieră, mai ales că, pe fonduri europene, urmează să fie implementat un amplu proiect de reabilitare și modernizare a drumului interjudețean DJ 503, care traversează și localitatea Negrași, iar în perioada imediat următoare va demara reabilitarea drumului județean care face legătura cu localitatea Teiu. Revenind la evenimentul de week-end-ul trecut mai trebuie spus că atracția maximă a constituit-o însăși Poiana cu narcise, care a fost vizitată de zeci de mii de argeșeni.
Poiana cu narcise de la Negraşi a fost declarată rezervaţie naturală în anul 1966. De atunci a devenit un brand al judeţului Argeş, ce adună an de an mii de oameni care vin să admire narcisele crescute în mod natural.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii