Web Analytics

Zece hectare reîmpădurite în Făgăraş

de | 15.11.2018 13:00 | Actualitate

Timp de un an, MedLife a derulat un proiect de reîmpădurire în Munţii Făgăraş, plantând 40.000 de puieţi de diverse esenţe într-o zonă defrişată de circa zece hectare. Proiectul „Facem România verde” s-a concretizat în parteneriat cu Fundaţia „Conservation Carpathia”, unul dintre actorii importanţi care transmit şi impun mesajul reconstrucţiei ecologice a pădurilor.
Proiectul a vizat plantarea unui copac pentru fiecare nou-născut din maternităţile MedLife şi a demarat în urmă cu un an. Cea mai recentă acţiune a avut loc la finalul lunii octombrie 2018, atunci când 60 de voluntari au plantat ultimii 1.500 de puieţi de arbori. Proiectul a cuprins trei etape de plantare, fiind implicaţi peste 200 de angajaţi MedLife.
„Pădurile au un rol vital pentru fiecare dintre noi, iar România pierde anual suprafeţe considerabile. «Facem România verde» este o iniţiativă care vine să producă o schimbare pe termen lung şi ne bucurăm că MedLife şi-a propus să contribuie la sănătatea mediului, în condiţiile în care doar 3% dintre fondurile din filantropie se îndreaptă spre cauzele de mediu. Este un demers care ne dă speranţe, mai ales că prin fiecare copil care se naşte într-o maternitate MedLife renaşte o mică parte din natură”, a declarat Angela Pop, directorul de comunicare al Fundaţiei „Conservation Carpathia”.
Pentru a duce mai departe promisiunea „Facem România verde”, în această primăvară, MedLife a lansat cea mai lungă scrisoare cu promisiuni pentru generaţiile viitoare, invitând părinţii şi viitorii părinţi să participe în proiect. Astfel, timp de cinci luni, scrisoarea a adunat peste 2.000 de mesaje de la aceştia. Pentru ca promisiunile să prindă rădăcini, scrisoarea a fost plantată simbolic într-o capsulă a timpului, în Munţii Făgăraş.
C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii