Web Analytics
scris luni, 24.06.2024

Weekend de poveste pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale din Argeș

Copiii și tinerii cu nevoi speciale din cadrul Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș au avut parte de o experiență de neuitat. 21 de beneficiari însoțiți de părinți sau bunici au petrecut un weekend de poveste în localitatea Horezu, județul Vâlcea, ca urmare a câștigării unei cofinanțări nerambursabile din partea Consiliului Județean Argeș, transmite asociația într-un comunicat de presă.

Weekend de poveste pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale din Argeș

S-au întâlnit cu meșterul olar Ion Paloși, au vizitat Căsuța Răsturnată și Pădurea Colorată

„Printre activitățile de care copiii și tinerii cu dizabilități s-au bucurat din plin și prin intermediul cărora au fost ajutați să-și îmbunătățească modul de comunicare, dar și de interacțiune socială, se numără: întâlnirea cu renumitul meșterul olar Ion Paloși care, cu dragoste și răbdare, i-a învățat câteva din secretele artei olăritului; vizita la Căsuța Răsturnată de la Ponoare, unde s-au distrat pe cinste văzând cât de hazliu erau aranjate obiectele; plimbarea prin Pădurea Colorată din Baia de Fier unde, pentru câteva zeci de minute, s-au simțit ca într-o poveste cu prinți și prințese; atelierul de pictură/artcraft unde fiecare copil și-a pictat propriul Copac al Prieteniei, dar și atelierul de muzică și dans unde și-au luat în serios rolul de artiști, creându-și amintiri extrem de prețioase”, a transmis APCA Argeș.

Cea de-a doua etapă a proiectului, peste o lună

Atât Tabăra de vară care a avut loc în perioada 21-23 iunie la Horezu, cât și Atelierul de creație care se va desfășura pentru ceilalți beneficiari ai Asociației în perioada 19-21 iulie 2024 la sediul din Bvd I.C.Brătianu nr.36 Pitești sunt etape ale proiectului „Emoție și culoare prin artă”, fiind susținute integral din suma alocată de Consiliul Județean Argeș, respectiv 33.000 lei, contribuția APCA fiind de doar 10%. În ceea ce privește Atelierul de consiliere terapeutică și de creație, acesta va fi realizat cu ajutorul a doi traineri specializați, care vor învăța copiii și tinerii cu nevoi speciale din cadrul Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș să-și exprime emoțiile și trăirile prin tehnici avansate de terapie comportamentală și de limbaj.

Liderul CJ Argeș: „Ne bucurăm să aducem zâmbete copiilor cu nevoi speciale”

„Ne bucurăm să fim parte a acestui proiect și să aducem zâmbete și bucurie pe chipul acestor copii și tineri mai greu încercați. Suntem convinși de beneficiile activităților curprinse în cadrul proiectului cofinanțat de Consiliul Județean Argeș, dorind ca prin toate acțiunile noastre să susținem cât mai mult nevoile comunității. Concursul de proiecte s-a adresat, ca în fiecare an, tuturor ONG-urilor din județul Argeș, atât din domeniul cultural, tineret, mediu, cât și sportiv. Ne propunem ca de fiecare dată să creștem numărul proiectelor eligibile, în limita bugetului prevăzut pentru finanțări nerambursabile, suma totală alocată anul acesta fiind de 490.000 lei”, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă.

Președinta APCA Argeș: „Mulțumim Consiliului Județean pentru întreaga susținere

„Vreau să mulțumesc conducerii Consiliului Județean Argeș, domnului președinte Ion Mînzînă, respectiv domnului vicepreședinte Adrian Bughiu, pentru întreaga susținere pe care o manifestă și au manifestat-o de fiecare dată față de persoanele cu nevoi speciale din județul nostru”, a menționat la rândul său președintele APCA Argeș, Andreea Badea.

Mai multe informații despre proiectul „Emoție și culoare prin artă”, dar și despre cum s-a desfășurat Tabăra de vară de la Horezu, se găsesc pe pagina de facebook a Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită