Web Analytics

Vuza s-ar putea retrage din cursa pentru Oltchim

de | 2.08.2017 17:05 | Economie

12 Vuza# Veste rea sau bună pentru Arpechim? Principalul ofertant pentru preluarea activelor combinatului chimic Oltchim, Chimcomplex Borzești, este gata să se retragă din tranzacție dacă organizatorii licitației și autoritățile de mediu nu se implică în rezolvarea problemelor de mediu ale societății. Compania țintește să dezvolte, prin achiziție, un hub, prin înființarea Companiei Române de Chimie, care să relanseze industria chimică românească.

Invitat la Adevărul Live, omul de afaceri Ştefan Vuza, preşedinte al grupului de firme Serviciile Comerciale Române, care controlează Chimcomplex SA, a vorbit despre preluarea activelor combinatului chimic Oltchim. Compania a depus o ofertă angajantă pentru şase din cele nouă pachete de active ale combinatului, având însă alţi opt competitori pentru pachete separate de active. Vuza a declarat că există o interpretare privind tratarea problemelor de mediu de la Oltchim, iar dacă organizatorii licitaţiei şi autorităţile de mediu spun în continuare că nu sunt interesate de rezolvare, compania îşi va retrage oferta. Potrivit lui, caietul de sarcini are multe interpretări, iar acestea pot să coste 40 de milioane de euro.
„Niciun cumpărător din chimie nu vine într-o zonă tulbure”, a spus el, comentând retragerea din cursa pentru active a producătorului polonez de produce chimice PCC Rokita, parte a grupului germano-polonez PCC, care era principalul rival al companiei româneşti în această tranzacţie. Vuza spune că încearcă să afle de competenţa cui sunt problemele de mediu, însă autorităţile nu se pot pune de acord. „Pentru că în caietul de sarcini spune, la un moment dat, că rezolvă ei, ca vânzători, în altă pagină spun: «Dar dacă totuşi autoritatea o să îţi spună ţie să le rezolvi, atunci le rezolvi tu»”.
Omul de afaceri susţine că dacă viorile vor fi acordate şi toţi vor cânta aceeaşi partitură, compania îşi va menţine oferta.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii