Web Analytics

„Vulturul” Papalekas a plătit 42,5 milioane de euro pentru depozitul de la Oarja

de | 2.03.2017 13:02 | Economie

12 01# S-a încheiat tranzacţia deceniului în Argeş
Fondul de investiţii Globalworth Real Estate condus de Ioannis Papalekas, supranumit „Vulturul“ din imobiliare, a cumpărat de la Simon Roth depozitul Dacia de 68.000 mp de la Oarja. Colliers International a consiliat compania Elgan, deţinută de omul de afaceri Simon Roth, în vânzarea proiec­tului logistic contra sumei de 42,5 milioane de euro. Acesta este cel mai mare depozit de piese al Grupului Renault, cu o suprafaţă de 68.000 mp care aprovizionează reţeaua globală a dealerilor unde sunt comercializate automobile ce utilizează platforma Dacia.

Depozitul de la Oarja – o mină de aur

Depozitul de la Oarja înregistrează un nivel stabil al încasărilor an de an, având un singur chiriaş, Automobile Dacia. Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, com­pania Elgan care operează depozitul a înregistrat în ultimii trei ani o cifră de afaceri constantă de circa 4,1-4,2 milioane euro. Luând în calcul veniturile depozitului, randamentul tranzacţiei ar fi de circa 9,5-9,75%. Pe de altă parte, veniturile mai pot include diverse servicii, însă randamentul rămâne unul peste 9%, cât este şi media pieţei. Anul trecut compania care operează depozitul a înregistrat şi un profit net de 1,3 milioane euro, fără a avea niciun angajat. Depozitul are cu o suprafaţă închiriabilă de 68.000 mp şi un teren disponibil pentru construcţia a încă 40.000 mp. Amplasat în comuna Oarja, la 28 de kilometri de uzina Dacia de la Mioveni şi în apropierea autostrăzii Bucureşti-Piteşti, depozitul a fost inaugurat în anul 2010 şi asigură distribuţia de piese de schimb pentru Dacia, Renault şi Nissan în România şi 33 altele ţări.

Tranzacție consiliată de Colliers

„Vânzarea depozitului Dacia dezvoltat de Grupul Elgan, către Globalworth, reprezintă o tranzacţie importantă pentru piaţa de investiţii din România, urmând la scurt timp după intrarea fondului suveran GIC pe piaţa locală prin achiziţionarea platformei P3, şi subliniază interesul pentru acest tip de produs. De asemenea, prin această achiziţie, Globalworth îşi extinde portofoliul de centre de depozitare şi logistice în România, după achiziţia parcului TAP în Timişoara. Nu în ultimul rând, pentru Grupul Elgan este primul exit semnificativ în România, acesta uitându-se la noi dezvoltări”, a declarat Robert Miklo, Director Asociat în cadrul departamentului de investiţii al Colliers International, una dintre cele mai puternice firme de consultanță imobiliară din România, firmă care a consiliat tranzacția.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii