Web Analytics

Cum va fi vremea în minivacanța de Paște și 1 Mai

de | 26.04.2019 12:14 | Actualitate

 

Vremea din perioada minivacanţei de Paşte şi 1 Mai va fi oscilantă, cu intervale de timp cu soare, dar şi cu perioade în care ploile îşi vor face simţită prezenţa, chiar dacă doar trecător, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Prognoza de specialitate relevă că, duminică, în prima zi de Paşte, vor fi nori şi ploi din loc în loc în nordul, centrul şi estul ţării, de asemenea pe la munte. Totodată, în partea de sud-est vor fi mai multe ore cu soare şi temperaturi maxime între 14 şi 25 de grade Celsius. Pentru zona Capitalei, meteorologii estimează câteva înnorări mai ales în prima parte a zilei, când există condiţii ca trecător să plouă slab.

Luni, 29 aprilie, vremea va fi, în general, frumoasă ziua şi doar pe suprafeţe mici, mai ales la munte, pot fi ploi slabe de scurtă durată, însă nesemnificative. Situaţia, însă, se schimbă în noaptea de luni spre marţi, atunci când încet-încet se înmulţesc norii şi ploile în majoritatea regiunilor. Ziua se vor înregistra între 17 şi 27 de grade Celsius.

Cât priveşte regimul termic prognozat pentru începutul lunii mai, meteorologii precizează că, încă din perioada 30 aprilie – 2 mai, temperaturile vor scădea şi local şi temporar vor fi ploi în majoritatea zonelor. Vom avea atât intervale cu soare, cât şi cele cu ploi, precum şi temperaturi mai scăzute decât în prima şi a doua zi de Paşte. Conform estimărilor de specialitate, sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai aduc, în Bucureşti, temperaturi mai scăzute decât în zilele anterioare, de cel mult 18-19 grade Celsius, valori normale pentru data din calendar. Pe 1 Mai, la malul mării, cerul va fi noros, în timp ce temperaturile vor fi mai scăzute decât în zilele precedente, şi se vor înregistrat cel mult 14-15 grade Celsius.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii