Web Analytics
scris sâmbătă, 31.12.2022

Vrei să-ţi faci paşaport? În Argeş se rezolvă rapid, fără birocraţie!

După cum v-am informat, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Argeș își va relua activitatea, marți, 3 ianuarie, cu program normal de lucru. Șeful acestui Serviciu, comisar-șef Eduard Uscatu, ne-a dat detalii zilele trecute referitoare la înscrieri, modalități de plată și termene de eliberare a pașapoartelor.

<strong>Vrei să-ţi faci paşaport? În Argeş se rezolvă rapid, fără birocraţie!</strong>

Citeşte şi: Klaus Iohannis a promulgat Legea care prevede reducerea vârstei pentru obţinerea unui permis de conducere pentru categoriile C, CE, D, DE

Pe epasapoarte.ro „programarea se face la minut”

Obținerea documentului de călătorie în afara spațiului european nu este complicată. Dacă știi ce acte sunt necesare și plătești taxa, totul se rezolvă rapid. În plus, există opțiunea de programare online, evitându-se timpul pierdut cu așteptatul la coadă. Pe platforma www.epasapoarte.ro, cetățenii găsesc locuri disponibile în fiecare zi de înscriere.

Pentru confortul cetățenilor, noi le recomandăm să se înscrie pe această platformă. Programarea se face la minut. Omul nu mai stă la coadă; la ora programată, îl bag orice ar fi. Fără programare, înscrierea se face în funcție de oamenii pe care îi avem în ziua respectivă”, ne-a declarat dl Eduard Uscatu.

Actele necesare și plata taxelor

Cât privește actele necesare, pentru adulți a fost eliminată total birocrația. Aceștia trebuie să se prezinte cu cartea de identitate, cu pașaportul vechi (dacă e cazul și dacă îl are) și cu taxa de înscriere sau cu dovada plății online a acestei taxe.

Citeşte şi: Programul Serviciului Public de Pașapoarte Argeș

Pentru minorii sub 14 ani, pe lângă cărțile de identitate ale părinților, este nevoie de certificatul de naștere (în original) al copilului. De notat că orice act de acest gen care e țiplat și/sau deteriorat se consideră nul!

În cazul minorilor cu vârste între 14 și 18 ani, este nevoie de certificatul de naștere (în original) și cartea de identitate ale minorului, plus cărțile de identitate ale părinților, care îi însoțesc.

Taxa pentru eliberarea pașaportului se poate achita fie la casieriile unităţilor CEC Bank sau la staţiile de plată ale CEC Bank de la marile magazine, fie online, prin platforma guvernamentală Ghiseul.ro.

Expediere la domiciliu, prin Poștă

Conform legii, termenul de eliberare a pașapoartelor este de 15 zile lucrătoare. „Noi, însă, prin eforturi comune cu cele ale Direcției Generale de Pașapoarte, am scurtat acest termen la cinci zile calendaristice” – ne-a spus dl. Uscatu.

Cererile pentru pașapoarte se pot depune la orice serviciu de profil din țară, indiferent de domiciliu.

De menționat că pașapoartele pot fi expediate doar la domiciliu, prin intermediul Poștei Române, achitând o taxă de 11,30 lei, cu TVA.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită