Web Analytics

„Vreau să vă spun că ceva este necurat cu preotul acesta”

de | 18.02.2021 14:21 | Actualitate, Dezvăluiri

# Spune Liliana Coman, nora bătrânei care i-a făcut testament băiatului parohului Sturzeanu
Angela Ivan, bătrâna care i-a trecut prin testament apartamentul lui Matei Sturzeanu, băiatul cel mic al parohului de la Mavrodolu, Victor Sturzeanu, ne-a declarat că a făcut acest lucru în memoria fiului ei, care a murit. Dar, surprinzător, ne-a căutat la redacție, anume pentru a-și exprima uimirea în legătură cu gestul bătrânei, chiar nora octogenarei. În vârstă de 64 de ani, doamna Liliana Coman, fost cadru didactic, de curând pensionată, ne-a povestit un crâmpei din viața sa în această familie.

„Mă mir că soacra mea a lăsat totul unui străin”

„Sunt nora doamnei în cauză. Nu știam nimic. Însă toți prietenii mi-au trimis articolele. Eu nu cred că este normal ce a făcut domnul preot. Mă mir că soacra mea a lăsat ceva unui străin. Și mai ales motivând că a făcut-o în amintirea soțului meu…? Vă rog frumos să mă credeți că soacra mea nu a vorbit cu bărbatul meu, adică fiul ei, doi ani și jumătate. Deci, așa amintire… În fine, eu personal, când trăia socrul meu, i-am sfătuit, pentru că eu am avut o relație extraordinar de bună cu socrul meu, care a fost ca tatăl meu, i-am sfătuit să își facă succesiune unul după celălalt. Adică după moartea unuia sau a celuilalt să facă succesiune și să lase bunurile nepotului de la Oradea, băiatul doamnei Tanța (prof. Gheorghe Dumitrescu, n.red.), care a avut grijă de ea. Eu le-am spus că nu mă pot ocupa de dânșii, pentru că am și eu o mamă bolnavă. Financiar nu aveau nevoie de mine, fizic nu am putut, însă moral i-am sprijinit tot timpul. Soțul meu a murit la 36 de ani, eu aveam tot atât. Eu nu știu ce i-a făcut preotul ăsta acum. Mi se pare extraordinar de ciudat ce a făcut soacra mea. Să nu credeți că eu vreau vreun bob de la ea. Dar ca să vină popa ăsta să le ia lor averea? Sora ei a avut grijă de ea. Sora și verișoara ei, ambele din Pitești, se ocupau de ea. Eu habar nu aveam ce s-a întâmplat. Dar vreau să vă spun că ceva este necurat cu preotul acesta” .

„Acest preot nu i-a făcut un bine soacrei mele…”

În contimnuare, doamna Liliana Coman a ținut să adauge: ”Acest preot nu i-a făcut un bine, nu o să îi aducă la două zile apă, nu o să aibă grijă de ea cum a avut grijă sora dumneaei. Da, este averea soacrei mele! Totul s-a schimbat de când a murit socrul meu. Dar știți cine este socrul meu, Neacșu Ivan?! Socrul meu a fost un om extraordinar de influent în acest oraș. A fost secretarul de partid de la CATC, a fost un om foarte influent, un bărbat foarte inteligent. Erau la un nivel foarte înalt din punct de vedere financiar și al poziției sociale pentru acele vremuri… Faptul că soacra mea și-a lăsat bunurile unui necunoscut… este imposibil! Dar asta am vrut să vă spun, că nu este normal ce s-a întâmplat și că nu vreau să mă trezesc și eu, peste câțiva ani, cu un preot la ușă…”
Citește și Exclusiv. Scandal uriaş cu parohul de la Mavrodolu / Preotul Sturzeanu şi preoteasa au luat în grijă o bătrână. Apoi apartamentul bâtrânei a trecut pe numele fiului lor, Matei
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Să crezi în ce spune popa, este o vorbă.
    Bătrâna asta de 88 de ani a vrut să se răzbune ori este dili.
    In lume sunt atât de mulți nenorociți care cu o vorbă dulce, te duc . Dacă nu ești atent, nu cântărești avantajele și dezavantajele, ajungi ca bătrâna să îți pună mâna pe bani unii și mai mult pe casa ta, care o trec la plozi.
    Intrebarea mea este, dacă bătrâna asta, maine are nevoie de o operație care ar costa 30.000 de euro, de unde dă banii?
    Vine popa să îi restituie ceva? Vine plodul său să-i dea bătrînei casa să o vândă pentru operație? Raspuns, nu.
    Popa nu poate face ceva pe gratis. Asta este nemulțumirea cetățenilor.
    Orice persoană poate să fie în locul lui însă puțină etică a avut atunci , ca popă , să facă ce a făcut. Mă refer să ia totul, banii, imobilul și poate dă acatiste ( cred că ptr sănătatea bătrânei, nu-i așa? ) cât mai multe.
    Legat de ce a fost soțul bătrânei, la viața lui, mă oripilez. Nu suport comuniștii. Acolitii sistemului ( de tristă amintire ) stăteau la apartament de lux, restul in cutii de chibrituri.
    Dar…se pare că bătrâna încearcă pe ultima sută de metri să dea tot bisericii cu gândul că o iartă Domnul și că popii se vor ruga pentru sufletul ei de acolită a unui sistem comunist.
    Ups! Eroare ! Se observă că Dumnezeu nu doarme și a lasat-o fără bani și casă iar în eventualitatea unui accident, nu va avea cu ce să plătească pentru că…banii s-au dus.
    Este acel lucru…dharma și karma , stiti voi.
    Familia să se resemneze. Nu este cazul să se mai expună negativ pentru că se interpretează.
    A fi popă este o întâmplare, a fi domn…este un lucru MARE… nea’ popa.

    • Baiete, popi sunt aceia cu care se bat merii.

  2. Ete, ca se-ntoarse roata : „secretarul de partid de la CATC” nu mai face nici cat o ceapa degerata !