Web Analytics
scris vineri, 21.04.2023

Voucherele de vacanță pentru mediul privat, în dezbatere publică la Pitești

Vineri, 21 aprilie, la sediul Prefecturii Argeș a avut loc o dezbatere publică pe tema propunerii legislative de acordare a voucherelor de vacanță suportate din bugetul de stat și pentru salariații din sistemul privat.

Voucherele de vacanță pentru mediul privat, în dezbatere publică la Pitești

Citește și: Mămici cu bebeluși, la parada Simfoniei Lalelelor

Au participat Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului României (care a pus la cale această dezbatere), senatorul Eugen Țapu-Nazare, președintele Comisiei pentru antreprenoriat și turism, senatorul Vlad Pufu, membru al acestei comisii, Dumitru Luca, președintele ANAT și al Alianței pentru Turism, Radu Perianu, prefectul județului Argeș, dar și oameni de afaceri.

Dezbaterea a fost, practic, un dialog constructiv între inițiatorii acestui proiect legislativ și antreprenori, printre cei care au cerut lămuriri și chiar au oferit teme de reflecție privind subiectul voucherelor (și nu numai) numărându-se Liviu Nicolae, președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL) Argeș, Constantin Zaharia, secretar general al COAL Argeș, Viorel Ungureanu, liderul Sindicatului Automobile Dacia, precum și prof. Cătălin Ducu, om de afaceri.

Tema principală a dezbaterii a fost, așadar, inițiativa legislativă a senatorului PNL Eugen Țapu-Nazare privind acordarea voucherelor de vacanță în valoare de 1.450 lei anual inclusiv pentru mediul privat, adică pentru încă aproximativ 4,2 milioane de persoane.

Senatorul Nazare a explicat că trei au fost motivele care au stat la baza acestei propuneri legislative: 1. eliminarea discrepanșelor dintre salariații bugetari și cei din sectorul privat; 2. reducerea presiunii fiscale, având în vedere că în România costul fscal pe angajat, de 40,85%, este cel mai ridicat din UE (unde se înregistrează o medie de 26-27%); 3. dezvoltarea potențialului turistic (în România, contribuția turismului în PIB este de2,9%, iar în UE, de aproape 4%).

Proiectul de lege este susținut de coaliția de guvernare și, dacă va fi votat, va intra în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

dan-andronic-editorial-2

Nesimțirea s-a născut la Stat!

Dan Andronic 29 iunie 2025 Lucian Blaga spunea, într-un mod admirabil, că „veșnicia s-a născut la sat. Aici orice gând e mai încet, și inima-ți...

Din ediția tipărită