Vouchere alimente. Ce faci dacă ai pierdut tichetul social sau ai uitat PIN-ul?

de | 15.08.2022 10:14 | Actualitate, Home

Dacă se întâmplă să pierdeţi tichetele sociale pentru alimente, având inclusiv bani necheltuiţi pe ele, nu înseamnă că nu mai sunteţi beneficiar al programului. În cazul în care aţi pierdut sau rătăcit cardul social, trebuie să sunaţi în timp cât mai scurt emitentul cardului, pentru ca acesta să poată bloca tichetul. Apoi, veţi primi un alt card.
Emiterea unui nou card și expedierea la adresa emitentului se vor face, prin grija emitentului, în termen de 60 de zile de la data la care cardul a fost declarat pierdut.
Datele de contact ale emitenţilor tichetelor sociale: Edenred România SRL: partener-ro@edenred.com, Telefon: 021.301.33.11, urmat de tasta 4; Sodexo: comerciant.ro@sodexo.com, Telefon: 021.204.46.46; Up Romania SRL: afiliati@upromania.ro, Telefon: 021.402.82.23
Mai mult, în cazul în care pe tichetele sociale mai erau bani disponibili, aceştia nu vor fi pierduţi şi îi veţi putea folosi pe noul card.

Citește și: Vouchere sociale. Înstrăinarea cardurilor este complet interzisă


Beneficiarul care a uitat PIN-ul poate accesa opțiunea “Reamintire PIN” din aplicația mobilă a emitentului sau poate să contacteze Serviciul Asistență Clienți al emitentului (telefon sau E-mail), în vederea emiterii unui nou PIN, explică Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).
Voucherele pentru alimente și mese calde trebuie utilizate numai pentru cumpărarea de produse alimentare de bază. În cazul în care beneficiarii voucherelor pentru alimente folosesc tichetele sociale pentru achiziţia altor produse, aceasta este contravenție, potrivit legii penale şi este considerată infracțiune.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *