Web Analytics
scris miercuri, 18.09.2024

Volatilitatea sloturilor și influența asupra câștigurilor

Descoperă ce este volatilitatea la sloturi, cum poate fi determinată, cum influențează oportunitățile de câștig, precum și multe alte informații utile.

Volatilitatea sloturilor și influența asupra câștigurilor

Cum găsești echilibrul corect între riscuri și recompense în funcție de volatilitatea jocurilor de păcănele?

Variația, dispersia sau volatilitatea de la jocurile de pacanele constituie o modalitate de determinare a nivelului de risc pe care îl prezintă un joc de sloturi. Jucătorii pot afla cât de des și de mult plătește un joc ca la aparate, ceea ce îi ajută să își selecteze acele sloturi care să le ofere avantaje atunci când le joacă. În principiu există trei categorii de volatilitate, acestea fiind mică, medie și mare, majoritatea producătorilor optând pentru una dintre aceste variante.

Însă, unii producători, așa cum este studioul Nolimit City, a venit cu două categorii suplimentare: volatilitate extremă și insane. Mare parte dintre cazinourile online, așa cum este și platforma ICE Casino, le oferă jucătorilor acces la păcănele care prezintă toate tipurile de variație, astfel încât aceștia să aibă de unde să aleagă titlurile favorite. Însă, cum poate să afle un jucător care este variația slotului și cum își poate crește șansele de a câștiga la pacanele indiferent de volatilitatea slotului ales?

Cât de mult influențează variația potențialul de câștiguri de la pacanele?

Cele trei categorii standard de volatilitate nu influențează modul în care se formează combinațiile pe role, nici suma care va fi câștigată, pentru că aceasta este strâns legată de valoarea mizei plasate de jucător și de declanșarea unor caracteristici speciale în timpul rundelor de joc. Însă, variația are impact asupra tipului de câștiguri și frecvenței cu care pot fi obținute aceste câștiguri.

În acest sens, variația scăzută prezintă o relație solidă între câștiguri mici și frecvența mare de obținere, ceea ce este avantajos pentru jucătorii începători și pentru cei care nu caută să câștige jackpoturi. Variația medie se prezintă ca un liant între câștigurile cu o frecvență mare și plăți peste medie. Acest tip de volatilitate se pliază pe stilul jucătorilor care sunt atrași de  posibilitatea de a câștiga sume ridicate, dar care sunt dispuși să își asume sesiuni de joc mai lungi, ceea ce înseamnă și că dispun de un buget corespunzător.

Sloturile cu variație ridicată acordă câștiguri foarte ridicate, dar frecvența de obținere este deosebit de volatilă, ceea ce le face potrivite pentru jucătorii cu buget și care pot susține o sesiune de joc cu multiple runde. În ceea ce privește volatilitatea extremă și insane, frecvența este foarte volatilă, dar câștigurile depășesc orice așteptări.

De exemplu, în slotul San Quentin 2 (NoLimit City), câștigul este de 150000x miza la jocul de păcănele Mental este de 66666x miza, la Fire in the Hole este de 60000x miza, iar la DasX Boot este de 55200x miza. Unii dezvoltatori de pacanele au creat și jocuri care oferă o volatilitate intermediară, așa cum este jocurile cu variație mică spre medie ori medie spre mare, ceea ce prezintă un ușor avantaj pentru jucători.

De unde poți afla informații despre variația unui joc ca la aparate?

În general, producătorii acestor jocuri oferă date despre volatilitate, așa că, jucătorii își pot forma o părere despre șansele de câștig oferite de joc înainte de a începe să-l joace. În cazul în care astfel de informații nu sunt disponibile, jucătorul poate să caute date despre valoarea maximă a câștigului. Cu cât această valoare este mai ridicată, cu atât sunt șanse mai mari ca jocul să facă parte din categoria sloturilor cu volatilitate mare.

Mai sunt și alte modalități de determinare a valorii volatilității în lipsă de informații. Printre acestea se numără prezența jackpot-urilor și a premiilor cu valori mari, care indică o volatilitate ridicată, sau, dacă între combinațiile formate din 3, 4 sau 5 simboluri există diferențe mari la plată, atunci slotul poate fi unul cu variație mare sau foarte mare. Unii dezvoltatori de sloturi, așa cum este cazul studioului Wazdan, permit ajustarea variației după preferința jucătorului.

Cât de greu este să găsești echilibrul între risc și câștigurile potențiale atunci când joci la păcănele?

Principalul obiectiv al oricărui jucător ar trebui să-l reprezinte maximizarea nivelului de distracție mai degrabă despre îmbunătățirea șanselor de a obține câștiguri. Însă, dacă te numeri printre jucătorii care sunt dispuși să-și asume riscuri și care caută câștigurile, atunci sloturile cu volatilitate ridicată reprezinte alegerea corectă.

În schimb, dacă te numeri printre jucătorii care preferă să aibă o anumită constanță în timpul jocului și care caută un raport echilibrat între distracție și o frecvență ridicată de câștig, fără să conteze valoarea câștigurilor, atunci jocurile de pacanele cu volatilitate scăzută constituie opțiunea corectă. Pe lângă toleranța la riscuri contează și bugetul, caz în care jucătorii cu buget își pot îndrepta atenția către jocurile de păcănele cu o variație ridicată, iar cei cu buget scăzut către sloturile cu variație mică.

Citește și: Tendințe în securitatea cibernetică 2024: Cum să rămâi cu un pas înainte

Același lucru se poate spune și despre timpul alocat jocului; jucătorii care dispun de un buget ridicat și de timp suficient de joc vor juca pacanele cu volatilitate mare, iar cei care nu au răbdare și nici buget, ar trebui să ia în considerare sloturile cu volatilitate mică, dat fiind faptul că acestea acordă recompense mult mai frecvent și mai rapid.

Nu în ultimul rând, nivelul de expertiză este foarte important, pentru că jucătorii începători și ocazionali ar trebui să opteze pentru pacanele cu variație mică, iar cei avansați pentru păcănele cu variație ridicată. Desigur, nu trebuie uitate nici preferințele personale și obiectivele setate de fiecare jucător. Toate aceste elemente combinate îl pot ajuta pe jucător să găsească echilibrul corect între riscuri și recompense și, implicit, să aleagă volatilitatea care i se potrivește.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...