Web Analytics

„Voi duce mai departe lupta lui Constantin Stroe pentru industria auto”

de | 30.03.2017 13:11 | Economie

12 gabriel sicoe# Afirmă Gabriel Sicoe, noul preşedinte ACAROM
Peste 500.000 de maşini la mâna a doua aduse din import ar putea fi înmatriculate în acest an în România, în timp ce numărul celor noi va fi de cinci ori mai mic, a estimat, recent, Gabriel Sicoe, noul preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Adunarea generală anuală a ACAROM, desfăşurată săptămâna trecută la Bascov, l-a validat pe Gabriel Sicoe, anterior vicepreşedinte, în funcţia de preşedinte – director general, rămasă vacantă după decesul fondatorului asociaţiei, Constantin Stroe.

Cel puțin 500.000 de mașini second-hand vor fi înmatriculate în acest an

Gabriel Sicoe, care deține și funcția de director executiv afaceri publice al Automobile Dacia, nu este doar unul dintre cei mai buni cunoscători ai industriei auto și ai pieței de profil din țara noastră, ci și unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai predecesorului său în această funcție. Chiar primele declarații ale lui Gabriel Sicoe din noua sa postură arată că va fi un continuator nu numai al discursului lui Constantin Stroe, dar și al politicii acestuia în fruntea ACAROM.
„Faţă de peste 300.000 de maşini second hand înmatriculate în România, din import, în anul 2016, estimăm o cifră de cel puţin 500.000 de maşini second hand, din import, anul acesta. (…) Pe piaţa de maşini noi deja se înregistrează diminuări la anumite modele care sunt puternic concurate de maşinile second hand din import, cu vechime de peste opt ani, care sunt la două-trei mii de euro. (…) Deci piaţa de autovehicule noi din România, care a fost la 130.000 de maşini anul trecut, nu cred că va depăşi 100.000 anul acesta”, a declarat Sicoe în cadrul conferinţei de presă desfăşurată la Bascov după alegerea sa în fruntea Asociației.
Contactat în noua calitate, de președinte ACAROM, Gabriel Sicoe a declarat în exclusivitate pentru Jurnalul de Argeș: „E adevărat, am avut o relație privilegiată cu regretatul Constantin Stroe și nu greșiți cu nimic atunci când apreciați că îi continui discursul. Și nu numai discursul, ci și toate demersurile pe care le-a inițiat domnia sa pentru binele industriei auto și pieței auto din România. În ceea ce privește activitatea ACAROM, voi face tot ce îmi stă în putere să duc la îndeplinire strategia stabilită de adunarea generală. În cadrul acestei strategii va exista și un contact foarte strâns și foarte aplicat cu autoritățile statului, prin grupuri de lucru, astfel încât să ajungem la o reglementare în bine a pieței auto de la noi”.

Statul român are pierderi mari din cauza importurilor second hand

„Calcul financiar estimativ, pentru o maşină nouă din import care se înmatriculează în România, statul încasează circa 3.000 de euro, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Pentru o maşină nouă produsă în România (…), statul încasează la buget 3.500 de euro. Pentru o maşină second hand adusă pe persoană fizică, statul încasează la buget zero euro”, spune Gabriel Sicoe.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii