Web Analytics

„Voi cere în instanţă vizionarea şi analizarea filmărilor din ziua jafului de la BCR”

de | 11.01.2018 13:36 | Dezvăluiri

17 florea# Declară Eugen Florea, primul păgubit în dosarul jafului cutiilor de valori # În octombrie 2013, piteșteanului Eugen Florea i-au dispărut 130.000 de dolari, 49.000 lei și mai multe obiecte din aur, printre care și un ceas Longines din aur masiv, moștenire de la tatăl domniei sale  # Jaful de la BCR Argeș s-a soldat cu o pagubă totală de aproape 1,6 milioane euro # Dosarul este din noiembrie 2013 în cercetare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Pe 19 ianuarie, la Tribunalul Argeș va avea loc un nou termen în procesul în care Eugen Florea, primul păgubit în dosarul jafului cutiilor de valori de la BCR a dat în judecată banca pentru a își recupera prejudiciul, unul considerabil. Un dosar în care de mai bine de patru ani se bate pasul pe loc. Primul dintre păgubiți, omul de afaceri Eugen Florea, este singurul care a dat în judecată BCR Argeș. Acestuia i-au dispărut 130.000 de dolari, 49.000 lei și mai multe obiecte din aur, printre care și un ceas Longines din aur masiv, moștenire de la tatăl domniei sale.
După cum spune Eugen Florea, „judecătorii de la Tribunal au făcut adresă către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a înainta la dosar relaţii cu privire la stadiul de soluţionare al dosarului penal deschis în această cauză, calitatea pe care o are BCR în acest dosar penal precum şi stadiul de finalizare, respectiv dacă s-a început urmărirea penală împotriva vreunei persoane. Cei de la BCR nu au avut până acum nicio reacție. Dacă m-ar chema la negocieri, le-aș cere să îmi restituie banii pe care îi aveam în caseta de valori. Un judecător cu capul pe umeri nu are cum să nu înțeleagă acest caz. Când judecata va ajunge pe fond, voi cere și vizionarea și analizarea filmărilor din ziua jafului. Voi cere să facem și o expertiză la BCR, să demonstrez că nu se poate să ia cineva ceva din camera de tezaur fără să nu audă cei de afară. E o liniște totală acolo și ușa rămâne mereu întredeschisă”.
Reamintim că în octombrie 2013, nu mai puțin de doisprezece argeșeni au depus plângere la Poliție, reclamând că din cutiile de valori pe care le aveau la sucursala Argeș a BCR le-au dispărut mari sume de bani, cuprinse între 113.000 și 400.000 de euro. Valoarea totală a pagubei a fost estimată la aproximativ 1,6 milioane euro. Cazul a făcut mare vâlvă la vremea respectivă, însă din păcate pentru păgubiți nu s-a soluționat nici până acum, dosarul fiind preluat în noiembrie 2013, de la IPJ Argeș, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care nu a finalizat nici până acum cercetarea.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii